Szemfényvesztésnek tartják a 13. havi nyugdíj ígéretét

A nyugdíjasok érdekvédelmi szervezetei szerint felháborító, hogy a jövő évtől kezdődően, négy évre elosztva akar adni 13. havi nyugdíjat a kormány, ahelyett hogy most rögtön segítene a nehéz sorsú időseknek. A népi humor azonnal el is nevezte 53. heti nyugdíjnak Orbán Viktor ígéretét.

A bejelentés szerint 2021 februárjában egyheti, majd 2022-ben ugyanígy, 2023-ban és 2024-ben szintén plusz egy-egy heti nyugdíjat kapnak majd a nyugdíjasok. Karácsony Mihály, a Nyugdíjas Parlament Országos Egyesületének elnöke szerint „az, hogy a 13. havi nyugdíjnak csak az egynegyedét fogják megkapni jövő februárban a nyugdíjasok, felháborító”. A szakember úgy véli, ezzel a lépéssel a kormány nem orvosolja a jelenlegi problémákat. Legalább egymillió olyan kisnyugdíjas van, aki kevesebb, mint 117 ezer forintból él havonta. A rászoruló nyugdíjasok érdemi megsegítése egyszeri méltányossági nyugdíjsegély kifizetése lenne. „Honnan tudjuk, hogy mi lesz 2021, 2022, 2023 vagy 2024 februárjában? Honnan tudjuk, hogyan alakulnak majd az árak, az átlagkeresetek? Arról nem is beszélve, hogy honnan tudhatná bárki, megéri-e a jövő februárt vagy mi lesz vele 2-3-4 év múlva?” – tette fel a kérdést az érdekvédelmi vezető.

Forrás: www.penzcentrum.hu

https://www.penzcentrum.hu/nyugdij/13-havi-nyugdij-a-nyugdijas-parlament-szerint-a-jovo-evi-kifizetes-felhaborito.1092246.html