Így indulj el!

Kedves Barátunk!
Köszönjük, hogy érdeklődsz a Nyomtass te is! mozgalom munkája iránt. Csak néhány kattintás, és már csatlakozhatsz és be is kapcsolódhatsz a munkánkba. Elmondjuk, hogyan kezdj hozzá.
 
1. JELENTKEZZ!
A honlap felső menüsorának JELENTKEZÉS menüpontjára vagy a fenti címre kattintva meg tudod adni az elérési adataidat (e-mail, telefon) és hogy hol tudnál terjeszteni, vagy miben tudsz segíteni nekünk. Ez nem jár semmilyen kötelezettséggel, megyei koordinátorunk pedig hamarosan felveszi veled a kapcsolatot.
 
2. TÖLTSD LE az aktuális számot!
nyomtassteis.hu/letoltes vagy a felső menüsorban a LAPSZÁMOK/Aktuális lapszámok menüpontra kattintva a legfrissebb hetilapot és az aktuális egyéb lapszámokat találod meg PDF-fájlokban. 
 
3. NYOMTASD vagy nyomttatasd ki az újságot!
A Nyomtass te is! újságok egyszerű kétoldalas, fekete-fehér A/4-es lapok, amelyeket a nyomtatódon, egy másolószalonban vagy helyi támogatóknál (velünk szimpatizáló nyomdáknál, cégeknél, szervezeteknél…) tudsz kinyomtatni. Előfordul, hogy a kétoldalas nyomtatás könnyebb, ha a második oldal fordítva van, ezért elforgatott verziókat is találsz a LAPSZÁMOK/Országos lapszámok stb. menüpont alatt. (Ha gondod van a nyomtatással, vagy bármi egyéb kérdésed, problémád van, írj nekünk, a koordinátorod szívesen segít.) Az új lapszámok minden hét kedden (estére) kerülnek fel a www.nyomtassteis.hu/letoltes oldalra.
 
4. HAJTSD félbe a kinyomtatott lapokat!

Az újság az A/4-es lap kettéhajtásával jön létre. Ezt megteheted otthon, vagy osztás közben is. (Vannak, akik kb. 10-esével összhajtják otthon, amelyek közül osztás közben már könnyen ki tudják húzni azt az egyet, amelyet a postaládába dobnak.)

5. SZEREZZ TÁRSA(KA)T, és INDULJ el egy környékbeli kis faluba!
Azt javasoljuk, ne menj egyedül, hogy tudjátok segíteni egymást. Vedd fel velünk a kapcsolatot, és mi megmondjuk, mely környékbeli településen hasznosulhat a legjobban a munkád (alacsony politikai aktivitás, billegő korábbi választási eredmények stb.) Egy kb. 900 lelkes faluban ketten kb. 150-150 példányt tudtok kiosztani, ami 1-2 órát vesz igénybe. Megyei zárt Facebook-csoportjainkban is találhatsz terjesztő társakat, ezért is érdemes belépni. Így találod meg a Facebookon: Nyomtass te is! – <megyenév>
 
6. HOGYAN TERJESSZÜNK? – parktikus tanácsok
Az újságokat postaládába dobjuk, nem tűzzük kerítésre, hogy ne váljon azonnal szemétté. Ha látod a háziakat, kérdezd meg, hogy bedobhatod-e. (Ha nem kér, ne erőltesd.)
Ha ki van írva, hogy nem kér reklámanyagot, ez ne zavarjon, ez újság, nem szórólap.
Kitűzheted utcai hirdetőtáblára is (ehhez vigyél magaddal rajzszöget, celluxot).
Kocsmában, művházban, könyvtárban, moziban stb. is kitehetsz néhány példányt, ha megengedik. Ha van szórólapnak hely, akkor tedd oda.
Ha van kedved, beszédbe is elegyedhetsz a helyiekkel. (A személyes beszélgetés megerősíti az emberek hitét, hogy van alternatíva a tájékozódásban és a közéletben.)  Elmondhatod, hogy ez egy pártoktól független hetilap (közösségi információs kiadvány) fontos közéleti kérdésekről, amelyekről jó lenne, ha mindenki tudna. Ha lelkesednek, megmutathatod, hol lehet letölteni, hogyan tudnak jelentkezni és akár a terjesztésbe is bekapcsolódni.
Itt találsz még néhány jótanácsot: nyomtassteis.hu/gyakori-kerdesek/
Emellett, ha jelentkezel, küldünk még egy terjesztői kisokost, és egy konfliktuskezelési útmutatót is. Segítheti a munkát egyik kiváló terjesztőnk ábrája arról, hogy hogyan érdemes 2 személynek bejárnia egy úthálózatot úgy, hogy a lehető legkevesebb felesleges útjuk legyen, és az indulási helyszínen újra találkozzanak.
  
7. KÉSZÍTS KÉPET AZ OSZTÁSRÓL, és küldd el nekünk!
Arra kérünk, küldj egy képet a terjesztésről, amin rajta van a településtábla, a Nyomtass te is!-újság, és ha vállalod arccal, te is! A képet küldd el Messengeren a Facebook-oldalunknak vagy a foto@nyomtassteis.hu e-mail-címre, hogy ezzel is lelkesíteni tudjuk a többi terjesztőt.
 
8. OSSZD MEG VELÜNK, hogy hol terjesztettél!
Arra is kérünk, hogy oszd meg velünk a honlap felső menüsorában a Terjesztőknek menüre (vagy az itt fentebb található linkre) kattintva, hogy hol, mennyi lapot terjesztettél. Így meg tudjuk szervezni, hogy ne menjenek többen ugyanoda, és azt is látjuk, hogy hova kell még aktivistákat küldeni.
 

9. HOL TERJESSZÜNK?
A Nyomtass te is! elsődleges célja, hogy olyan kistelepülésekre vigye el a valódi híreket, amelyeket szinte kizárólag a kormánypropaganda ural. Ezen belül prioritást élveznek az úgynevezett billegő választókerületek, ahol nagy a tétje annak, ha nem találkoznak mással az emberek, mint amit a kormány szeretne láttatni velük. (Azt, hogy mely magas prioritású település nincs még lefedve, a megyei koordinátorod fogja tudni megmondani – ezért mindenképp kérjük, hogy jelentkezz!) 
Ha azonban nem tudsz messzebbre, kisfalvakba menni, annak is nagyon örülünk, ha a lakókörnyezetedben osztod a Nyomtass te is!-t. Budapesten és a megyeszékhelyeken azt javasoljuk, hogy a Bemutatkozószámunkat terjeszd inkább, í
gy felhívhatod környezeted figyelmét a mozgalomra, és új segítőket toborozhatsz! A Bemutatkozószámot itt tudod letölteni.  

 
Ha jelentkezel, még sok hasznos információt megoszt veled a koordinátorod.
 
További hasznos helyek:
 
RÓLUNK-menüpont
Itt találod a terjesztési munkádhoz hasznos egyéb tudnivalókat (pl. mit kell tudni rólunk, mit tudsz mondani az embereknek, ha találkozol velük a házuk előtt a postaládánál stb.).
 
TÁMOGATÁS-menüpont
Ide kattintva tudod a mozgalmat anyagiakkal is támogatni.
 
KAPCSOLAT-lehetőségek
Gyere el keddenkénti budapesti találkozónkra: talalkozo@nyomtassteis.hu
Budapestről induló szombati közös osztásainkra is jelentkezhetsz! Keresd az eseményeket a Facebookon!
 
A FACEBOOK-on itt találsz minket:
és Facebook-csoportunkhoz is csatlakozhatsz:
Facebook.com/groups/nyomtassteis
 
Jelentkezz, szeretettel várunk!
a Nyomtass te is! csapata