Összekapcsoljuk a közösségépítést és a hírgyártást

A Nyomtass te is! megpályázta az USA Külügyminisztériuma által több mint 740 ezer dollárra kiírt tendert.
 
Olyan helyi – települési szintű – lapváltozatok tömeges létrehozására pályáztunk, amelyek helyi, települési híreket is tartalmaznak, és amelyeket az adott településen fognak terjeszteni a helyi civil közösségek.
 
A civil közösségek létrejöttét és működését érdekes helyi programokkal katalizáljuk: rengetegféle program megvalósulhat részben a projekt költségvetéséből, részben úgy, hogy más civil szervezetek is csatlakozhatnak a projekthez programjaikkal.
 
A helyi civil közösségek, és azok aktív tagjai a hírek, információk megszerzésében, rögzítésében is közreműködnek, és továbbítják azokat fiatal megyei  újságírók számára, akik ezek alapján cikkeket, videós és rádiós híreket, Facebook- és Instagram-posztokat készítenek, független megyei portálok mentorálása mellett. 
 
Tíz megyében fogjuk tudni elindítani a programot, ha megnyerjük a pályázatot.

Ezt a koncepciót elég jónak tartjuk ahhoz, hogy ha véletlen nem nyerünk, akkor más forrásokat is megpályázzunk vele..
 
Aki helyi programok szervezésével, helyi közösségekkel szeretne csatlakozni a projekthez, köszönettel vesszük, ha már most jelezi ilyen irányú együttműködési szándékát, hogy előkészülhessünk, amire elindul a program, illetve, hogy tudjunk róla, hogyha más forrásra nyújtjuk be a pályázatunkat.
 

Projektünk átfogó célja, hogy társadalmi változást generáljon azzal, hogy civil partnerszervezetekkel összefogva kiépíti, megerősíti a helyi civil közösségeket, és a kétoldalú információáramlás csatornáit a települési és az országos nyilvánosság között, a megyei szint közreműködésével. Ezzel erősödik a társadalmi kohézió és a javulnak a demokratikus viszonyok.

Meggyőződésünk, hogy az a katalizátor és közösségépítő szerep, amit ezzel a projekttel vállalunk, jelenleg nagyon hiányzik a magyar társadalomból, ezért is döntöttünk a pályázat benyújtása mellett.

***

A Nyomtass te is! hetilap és mozgalom 2017-ben jött létre azzal a céllal, hogy eljuttassa azokat a híreket a hiteles információktól elzárt kistelepülésekre, amelyeket a kormány által uralt média igyekszik elhallgatni. A Nyomtass te is! egy félbehajtott A/4-es lap, amelynek négy oldalára szerkesztjük a hét legfontosabb híreit, érthető, egyszerű nyelvezettel. Az újság független, egyetlen párthoz sem kötődik.

Már több mint 250 hete minden héten megjelenünk, voltak olyan hetek, amikor 106 féle helyi verziót, mutációt készítettünk. Közel öt év alatt több mint kétezer településre jutottunk el, a 2022. április 3-án tartott országgyűlési választások előtti hónapokban mintegy ezer településre vitték aktivistáink rendszeresen az újságot, volt olyan hét, hogy 1,4 millió példányban.

Legyél te is hős! Csatlakozz a Nyomtass te is! csapatához! (A Nyomtass te is! felkerült a Balakan Insight “hőslistájára”.)

Likeold a Facebook-oldalunkat!

Legfrissebb újságunkat itt éred el9

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn