Megtámadtak egy Nyomtass te is!-aktivistát

Szerda délelőtt Dunabogdányban megtámadtak és ököllel bántalmaztak egy nyugdíjaskorú Nyomtass te is!-aktivistát, aki a mozgalom hetilapját terjesztette. Szervezetünk nyilvánosan felszólítja a kormányt, hogy hasson oda: a Fidesz szavazótábora ne félemlítse meg és ne inzultálja azokat, akik önkéntes munkával igyekeznek olyan híreket eljuttatni a falvakba, amelyeket a kormánymédia elhallgat a választók elől. Biztosítsák a sajtószabadság gyakorlását!

Aktivistáinkat gyakran éri szóbeli inzultus, de – egy enyhébb eset után – most fordult elő másodszor, hogy ezt tettlegesség is követte. Ezért fordulunk ezúttal a nyilvánossághoz.

Mozgalmunkat az hívta életre, hogy a Fidesz-kormány valósággal elzárta a kistelepüléseken élőket a hiteles információktól. Ezért vagyunk kénytelenek papíralapon elvinni a falvakba az elhallgatott híreket. Ez ugyanis a minimális feltétele annak, hogy a választásokon valós információk birtokában dönthessenek az emberek.

A következő hetekben a Nyomtass te is! mozgalom több ezer aktivistája fogja járni a falvakat. Nem lenne jó, ha ezt olyan légkörben kellene tenniük, hogy félteniük kelljen a testi épségüket.

Nem tekinthetjük szabadnak az országgyűlési választást, ha fizikailag akadályozzák meg a kormánytól független hírek eljutását a szavazókhoz.

Ezért felszólítjuk a Fidesz-kormányt, hogy biztosítsa a sajtószabadság gyakorlásának jogát. Értesse meg a híveivel, hogy a kormányhűségüket nem ököllel kell kifejezniük, hanem majd a szavazóurnáknál.

Fontos leszögeznünk, hogy még az erőszak sem fogja meghátrálásra kényszeríteni a sajtószabadság híveit, nem vagyunk hajlandók félni. El fogjuk juttatni a falvakba a valós híreket.

A bántalmazott aktivistánk látletet vetetett fel, és feljelentést tett a rendőrségen.

Nyomtass te is! mozgalom

Fotó: Kamal Kawa

Lájkold a Facebook-oldalunkat!

Legfrissebb újságunkat itt éred el 

Facebook
Twitter
LinkedIn