Megjelent a Nyomtass te is! Szociális különszáma

A tartalomból:

Magára hagyja az állam a rászorultakat – Tiltakozik a szociális szakma
A szociális törvény módosításai alkotmányellenesek, és szembemennek az európai joggal – szögezi le 38 szociális szolgáltató, érdekképviseleti és civil szervezet. November 22-én, a szavazás napján, ezért a Parlament előtt tiltakoznak és fejezik ki szolidaritásukat a törvényváltozás jövőbeli áldozataival.

A szakszervezetek egynegyeddel emelnék a minimálbért
A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) kiszámolta: legalább 26 százalékos emelés szükséges ahhoz, hogy a minimálbéresek helyzete ne romoljon drasztikusan.

Megfizethetetlen részletek a kamatstop után
Nehéz idők várnak a lakáshitelesekre, amint véget ér a kamatstop – lesznek családok, amelyeknek akár 100 ezer forinttal ugrik meg a havi törlesztőjük.

Nem lassul az infláció
A szeptemberi 20,1 százalékról októberben 21,1 százalékra emelkedett a magyar inflációs ráta, ez továbbra is a legmagasabb érték 1996 óta.

Millióknak nincs egyhavi tartalékuk sem
A magyaroknak mindössze 31 százaléka érzi magát anyagilag biztonságban, és ha minden jövedelmét elveszítené, akkor 40 százalék semeddig sem tudna megélni még a jelenlegi alacsony életszínvonalán sem – derül ki a Portfolio.hu internetes újság megbízásából készült kutatásból.

Ezrével mennek csődbe a kisboltok
Csak az év első felében több mint 2000 kiskereskedelmi egység húzta le a rolót.

A háziorvosi központok kétharmada szűnne meg
Az egészségügyi szaktárca brutális megszorításra készül a háziorvosi rendszerben. A terv lényege, hogy 300 helyett 102 háziorvosi központ jutna majd 81 járásra. Ezek közül 21 eleve csak gyermekorvosi praxis, 21 pedig csak felnőtteket lát el, a többi vegyes.

Tanuljuk meg az internetes rádiózást!
Bár elvették a frekvenciáját, a Klubrádió kormánykritikus hangját mégsem tudta elnémítani a Fidesz-kormány, mert az interneten továbbra is hallgatható. Forrás: www.klubradio.hu/atallas

Legfrissebb újságunkat itt éred el

Itt tudsz minket támogatni (Támogatásoddal eljuttatjuk a hiteles információkat azokra a kistelepülésekre, ahol csak a kormánypropaganda érhető el.)

Legyél te is hős! Csatlakozz a Nyomtass te is! csapatához!  (A Nyomtasste is! felkerült a Balakan Insight “hőslistájára”.) 

Likeold a Facebook-oldalunkat!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn