Megjelent a Nyomtass te is! 307. száma

A tartalomból:

Mi bajuk van a tanároknak? 
Legutóbb a múlt héten volt tüntetés 15 városban, mert az oktatás szereplői – a gyerekek, a tanárok és a szülők is – tarthatatlannak érzik, ahogyan a magyar kormány a terület problémáihoz viszonyul. Két kutatás is készült az utóbbi időben, amelyekből kiderül, hogy mit is tartanak annyira elviselhetetlennek az érintettek. 

Átlépheti a 100 milliárdot az Orbán család látható vagyona
A miniszterelnök apjának felpörgő bányabiznisze ellenére az utóbbi három-négy évben már nem ebből a szektorból gazdagodott elsősorban a miniszterelnök (tágabb értelemben vett) családja. Orbán Viktor veje, Tiborcz István üzletei mostanra egy nagyságrenddel, tízszer több pénzt termelnek a bányáknál is.

Csökkennek a reálkeresetek
Hiába nőnek a fizetések, ha az infláció folyamatosan elviszi az emelkedést, így a magasabb bérünk valójában kevesebbet ér, mint egy éve.

A legszegényebbeket is meglopták
Több száz forinttal drágábban számolták el 2018-ban a tejet, a lisztet, a cukrot, a rizst a szegényeknek szánt, uniós támogatásból összeállított élelmiszercsomagokban – derítette ki több év után az Átlátszó.

Tovább drágul a Balaton
2023 nyarára drágább lett a szállás, az étkezés és a strandbelépők is. A legolcsóbb fizetős strand Fonyódon, a legdrágább Siófokon lesz.

 HASZNOS HÍREK

Megadóztatják a megtakarításokat is
2023. július 1-től az eddigi 15 százalékos személyi jövedelemadón (kamatadó) túl 13 százalékos szociális hozzájárulás (szocho) terheli például a bankbetéteket, a nyilvános befektetési jegyeket, kötvényeket, az élet- és nyugdíjbiztosításokat is. 

Tanuljuk meg az internetes rádiózást!

Bár elvették a frekvenciáját, a Klubrádió kormánykritikus hangját mégsem tudta elnémítani a Fidesz-kormány, mert az interneten továbbra is hallgatható. Forrás: www.klubradio.hu/atallas

Legfrissebb újságunkat itt éred el

Itt tudsz minket támogatni (Támogatásoddal eljuttatjuk a hiteles információkat azokra a kistelepülésekre, ahol csak a kormánypropaganda érhető el.)

Legyél te is hős! Csatlakozz a Nyomtass te is! csapatához!  (A Nyomtasste is! felkerült a Balakan Insight “hőslistájára”.) 

Likeold a Facebook-oldalunkat!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn