Megjelent a Nyomtass te is! 285. száma

A tartalomból:

Szorongva várt 2023
Aggodalommal néz az ország az új év elé. Az infláció az egekben, az energiaárak itthon befagyasztva, miközben Európában csökkennek. Az uniós forrásokról ugyan van alku, de pénz nincs. A horvátok bevezették az eurót, a legtöbb mutatóban már csak Bulgáriát előzzük meg, nem alaptalan hát a szorongás. 

Háború előtti szinten a gázár Európában
December óta folyamatosan esik a földgáz ára Európában, már a tavaly februári szintre ment vissza. Ezek szerint mégsem teszik tönkre a nyugati világot a szankciók?

Vlagyimir üdvözlete Viktornak
Putyin boldog új évet kívánt a hozzá közel álló államok vezetőinek.

A magyarok negyede tart állásvesztéstől 
A magyar társadalom 39 százaléka, a kedvezőtlen jövedelmi helyzetűek több mint fele jelenlegi és jövőbeli anyagi helyzetének romlására számít 2023-ban – derül ki az IDEA Intézet november 29. és december 12. között készített reprezentatív közvélemény-kutatásából. 

Tanárok menete Miskolcról Budapestre
Naponta 25–35 kilométeres távokat megtéve Miskolcról Budapestre vonulnak a tiltakozó tanárok január elején.

Orbán fizetése nőtt a legjobban 
2022-ben a miniszterelnök fizetése nőtt a legnagyobbat, bruttó 1,5 millió Ft-ról 3,5 millióra, de igencsak jól jártak azok az államtitkárok is, akik közülük egyben parlamenti képviselők.

Csalódás lett a fiatal anyák szja-mentessége
2023. január elsejétől nem kell személyi jövedelemadót fizetniük azoknak a harminc év alatti nőknek, akik gyermeket vállalnak. Ez eddig csak a 25 év alattiakra vonatkozott. Ez szépen hangzik ugyan, mégis rengetegen érzik átverve magukat.

Egyre kevesebb gyerek születik
Novemberben 7040 gyermek született, és 10 220-an haltak meg. Tavalyhoz képest a születések száma 5,2, a halálozásoké 11 százalékkal csökkent.

HASZNOS HÍREK

A 2023-ban megszűnő és lezáruló támogatások
Január 1-jétől megszűnnek a Szép-kártya alszámlái, a nagycsaládosok gépkocsivásárlási támogatása és márciusban véget ér az otthon támogatás is. 

Tanuljuk meg az internetes rádiózást!
Bár elvették a frekvenciáját, a Klubrádió kormánykritikus hangját mégsem tudta elnémítani a Fidesz-kormány, mert az interneten továbbra is hallgatható. Forrás: www.klubradio.hu/atallas

Legfrissebb újságunkat itt éred el

Itt tudsz minket támogatni (Támogatásoddal eljuttatjuk a hiteles információkat azokra a kistelepülésekre, ahol csak a kormánypropaganda érhető el.)

Legyél te is hős! Csatlakozz a Nyomtass te is! csapatához!  (A Nyomtasste is! felkerült a Balakan Insight “hőslistájára”.) 

Likeold a Facebook-oldalunkat!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn