Megjelent a Nyomtass te is! 275. száma

A tartalomból:

Csökken a gáz ára – persze csak Európában 
Miközben a kormány a nem létező uniós gázszankciókra fogja az elmúlt tizenkét éves gazdaságpolitikája teljes csődjét, Európában szépen lassan a háború kitörése előtti szintre süllyed a gáz ára. Magyarországot ez sajnos nem érinti, mert mi az oroszokhoz láncoltuk magunkat – feltehetően egy előnytelen szerződéssel.

A kormány szerint mindenki a saját nyomoráért felelős
Egy újabb törvénymódosítással azt szeretné elérni a kormány, hogy az állam felelőssége minimálisra csökkenjen a szociális biztonság nyújtásában.  

Több milliós jutalmak a tankerületi vezetőknek
A kormány és a tankerületek folyamatosan pénzhiányra hivatkoznak a béremelési követelések kapcsán, eközben azoknak, akik fenyegetik és kirúgják a tanárokat, bőven jut támogatás.

Kinek jut tűzifa, és kinek nem? 
Tavaly 193 ezer háztartásnak jutott ingyen tűzifa, miközben csak a legszegényebbek közül 400 ezren fűtenek szilárd tüzelővel.

Lakossági áron kapják az egyházak a gázt
A kormány egy új rendelete ismét az egyházaknak ad különleges elbírálást. Az egy felhasználási helyen található egy vagy több lakóépület, lakás, plébánia, rendház akkor is a háztartásokra vonatkozó szabályok szerint – tehát jóval olcsóbban – vásárolhat földgázt, ha az épület nem kizárólag egyházi személyek lakásául szolgál.

Sztrájkolhatnak-e nyugaton a tanárok? 
A kormánymédia úgy próbálta kétségbe vonni a hazai tanárok tiltakozó akcióit, hogy “Nyugaton” sem jobb a helyzet, az érintettek például Németországban még csak nem is sztrájkolhatnak.

HASZNOS HÍREK

A kaució szerepe ingatlan bérbeadásakor
A kaució szó többnyire pénzbiztosítékot jelent és a cautio (óvatosság) szóból származik. Ingatlan hasznosítása esetén a kaució védelmet nyújt az ingatlant ért esetleges károk ellen.

Tanuljuk meg az internetes rádiózást!
Bár elvették a frekvenciáját, a Klubrádió kormánykritikus hangját mégsem tudta elnémítani a Fidesz-kormány, mert az interneten továbbra is hallgatható. Forrás: www.klubradio.hu/atallas

Legfrissebb újságunkat itt éred el

Itt tudsz minket támogatni (Támogatásoddal eljuttatjuk a hiteles információkat azokra a kistelepülésekre, ahol csak a kormánypropaganda érhető el.)

Legyél te is hős! Csatlakozz a Nyomtass te is! csapatához!  (A Nyomtasste is! felkerült a Balakan Insight “hőslistájára”.) 

Likeold a Facebook-oldalunkat!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn