Megjelent a Nyomtass te is! 268. száma

A tartalomból:

Kik fogják tanítani a gyerekeinket?  
Sokan még mindig nem értik, hogy amikor a tanárok a méltatlan fizetésük emeléséért küzdenek, akkor ezt a gyerekeink, unokáink jövőjéért is teszik. A rosszul működő közoktatás ugyanis esélyt sem ad a szegényebbeknek a továbbtanulásra, ami pedig a jobb élet egyik kulcsa.

Rezsiválság az önkormányzatoknál is 
Székesfehérváron közvilágításra nagyjából öt és félszer, a városi uszodára több mint nyolcszor, a helyi színház villanyszámlájára több mint 23-szor (!) többet kellene fizetnie az önkormányzatnak jövőre, mint 2021-ben.

Csúcson az Ausztriában dolgozók száma 
A legfrissebb, júliusi adatok szerint a bejelentett ausztriai magyar munkavállalók száma 114 448 fő – ez meghaladja Kecskemét lélekszámát –, majdnem ezerrel több, mint egy hónappal korábban.

Minden második informatikus kivándorolna
Több mint 300 Magyarországon dolgozó informatikust kérdeztek meg arról, hogyan reagálnak az új katatörvényre. A válaszadók közel 20 százaléka válaszolta azt, hogy az ország elhagyását tervezi, további 30 százalékuk pedig fontolóra veszi a külföldre költözést.

Sokaknak egy hónap tartalékuk sincs
A 3059 évesek átlagosan 7 hónapot tudnának áthidalni, ha nem jutnának fizetéshez, de a megkérdezettek több mint egyharmada (35 százalékuk) maximum 1 hónapig tudná fedezni a kiadásait.

 

HASZNOS HÍREK

Hogy utazhatsz diákként? 
Ahhoz, hogy tanulóbérlettel utazz, érvényes diákigazolványra vagy – ennek hiányában – oktatási igazolásra van szükséged. A tanulóbérleted csak ezzel együtt érvényes. 

Tanuljuk meg az internetes rádiózást!
Bár elvették a frekvenciáját, a Klubrádió kormánykritikus hangját mégsem tudta elnémítani a Fidesz-kormány, mert az interneten továbbra is hallgatható. Forrás: www.klubradio.hu/atallas

 

Legfrissebb újságunkat itt éred el

Itt tudsz minket támogatni (Támogatásoddal eljuttatjuk a hiteles információkat azokra a kistelepülésekre, ahol csak a kormánypropaganda érhető el.)

Legyél te is hős! Csatlakozz a Nyomtass te is! csapatához!  (A Nyomtasste is! felkerült a Balakan Insight “hőslistájára”.) 

Likeold a Facebook-oldalunkat!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn