Megjelent a Nyomtass te is! 267. száma

A tartalomból:

Európa legnagyobb tűzijátéka és legdurvább élelmiszerár-drágulása
Az egész Európai Unióban nincs egyetlen ország sem, ahol a magyar tempónál gyorsabban drágulna a kenyér, a rizs, a tésztafélék, a marhahús, a csirkehús, a gabonatermékek, a sajt, a margarin vagy a lekvár és még több tucatnyi termék. Viszont egyetlen ország sem dicsekedhet ilyen hatalmas tűzijátékkal, mint amilyen a miénk volt.

Ennyi pénzre várunk az Európai Uniótól
Az Európai Unió nagyvonalú ajánlata a kormánynak: Amennyiben nem lesz állami korrupció, és nem folyik tovább a jogállam lerombolása, akkor Magyarország végre hozzájut összesen 11 120 000 000 000 forint vissza nem térítendő támogatáshoz az uniós költségvetésből és a helyreállítási alapból (RRF). Ráadásul, ha hivatalosan és alátámasztva kéri a kormány, megnyílhat a 3 400 000 000 000 forintos kedvezményes hitelkeret is.

Sztrájkot hirdettek a mozdonyvezetők
Szeptember első hetével határozatlan idejű sztrájkot hirdetnek a mozdonyvezetők – feltéve, hogy nem jön létre megállapodás a tavalyi reálkereset-veszteségük ellensúlyozására. Erről a Mozdonyvezetők Szakszervezete (MOSZ) döntött a múlt héten. A kormány alaptalannak tartja a követelésüket. Feltehetően másképpen látják majd, ha Magyarországon megáll a vasútközlekedés.

Brutális drágulás a lakáshiteleknél
Az elmúlt fél évben a jegybanki kamatemelések jelentősen feltornázták a lakáshitelek árát: az új kölcsönöknél 30 százalékkal nőttek a törlesztőrészletek. A Bank360.hu kalkulációi alapján egy 20 millió forintos lakáshitel csaknem 10 millió forinttal többe kerül most, mint februárban.

Tiltakozási hullám a közoktatásban
A Diákok a Tanárokért csoport szeptember 2-án 16 órára szervez tanévnyitó tüntetést Budapesten, a Bazilika elé, az Oktatás nemzeti ügy címmel. A Tanítanék Mozgalom pedig bejelentette: országszerte engedetlenségi mozgalmat kezdeményeznek az iskolákban. Indoklásuk szerint már nincs más mód, hogy megértessék a hatalommal: teljesen ellehetetlenült a közoktatás helyzete. A tanári szakszervezetek is tiltakozásokra készülnek.

Miért veszi meg az állam a Vodafone-t?
Döbbenten áll az ország a bejelentés előtt, hogy ezekben a súlyosan válságos időkben, amikor a kormány szerint nincs pénz az emberek megsegítésére, 715 milliárdért felvásárolnak egy jól működő piaci telekommunikációs céget, a Vodafone-t.

Ezernél több kilakoltatás egy hónap alatt
Június 15-én véget ért az a közel kétéves időszak, amikor Magyarországon nem lehetett senkit utcára tenni, mert adóssága volt. Ezt most gyorsan bepótolták.

HASZNOS HÍREK

Akár 25 ezer is lehet az iskolakezdési támogatás
Számos település, kerület önkormányzata nyújt iskolakezdési támogatást, ezért érdemes felmenni a helyi önkormányzat honlapjára, illetve személyesen érdeklődni.

Tanuljuk meg az internetes rádiózást!
Bár elvették a frekvenciáját, a Klubrádió kormánykritikus hangját mégsem tudta elnémítani a Fidesz-kormány, mert az interneten továbbra is hallgatható. Forrás: www.klubradio.hu/atallas

Legfrissebb újságunkat itt éred el

Itt tudsz minket támogatni (Támogatásoddal eljuttatjuk a hiteles információkat azokra a kistelepülésekre, ahol csak a kormánypropaganda érhető el.)

Legyél te is hős! Csatlakozz a Nyomtass te is! csapatához!  (A Nyomtasste is! felkerült a Balakan Insight “hőslistájára”.) 

Likeold a Facebook-oldalunkat!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn