Megjelent a Nyomtass te is! 259. száma

A tartalomból:

A tanárok a gyerekeink jövőjéért küzdenek
Olyan mértékű a tanárhiány, hogy az már az oktatás normális működését veszélyezteti. Ha nem kapnak jelentős béremelést a pedagógusok, akkor annyian hagyják el a pályát, hogy egyszerű gyermekmegőrzővé silányulnak az iskolák. Továbbtanulásra pedig csak a gazdagok gyerekeinek lesz esélyük, akik meg tudják fizetni a magántanárokat.

Sikertelen a mélyszegénység felszámolása
2010 óta háromszorosára nőtt a súlyosan szegény gyermekek aránya Magyarországon. Ez az adat az Európai Unió országai közül nálunk a legmagasabb.

Már 670 helyen nincs háziorvos
Megyei szinten a legtöbb háziorvos Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből hiányzik (71), de Budapesten is sok az üres praxis (61), valamint Pest megyéből is nagyon sokan hiányoznak (59).

Éhező rokkantnyugdíjasok
2011. december 20-án reggel arra ébredhettünk, hogy az Országgyűlés elfogadta a megváltozott munkaképességű emberek ellátásainak átalakításáról szóló törvényt. Az intézkedés százezrek életét érintette hátrányosan, taszította őket a teljes nyomorba. Egyikük Andrási Sándor egykori tűzoltó, aki már tíz éve pereskedik az állammal.

565 000 000 000 forint – ennyit vett el tőlünk Orbán Viktor a múlt héten
Az Európai Unió összes országa felvette már a nekik járó pénzt az úgynevezett újjáépítési alapból, kivéve Magyarországot. Mivel kicsúsztunk a határidőből, ezért jelentősen csökkentették az összeget.

HASZNOS HÍREK

Megnehezül a betegek útiköltségtérítése
Eddig, ha a betegeknek szakrendelésre vagy egyéb orvosi ellátásra egy másik városba kellett utazniuk és igényt tartottak az útiköltségük megtérítésére, az utazás előtt a háziorvos látta el őket az ehhez szükséges igazolásokkal, hnyomtatványokkal. Ez július 1-től megváltozott.

Tanuljuk meg az internetes rádiózást!
Bár elvették a frekvenciáját, a Klubrádió kormánykritikus hangját mégsem tudta elnémítani a Fidesz-kormány, mert az interneten továbbra is hallgatható. Forrás: www.klubradio.hu/atallas

Legfrissebb újságunkat itt éred el

Itt tudsz minket támogatni (Támogatásoddal eljuttatjuk a hiteles információkat azokra a kistelepülésekre, ahol csak a kormánypropaganda érhető el.)

Legyél te is hős! Csatlakozz a Nyomtass te is! csapatához!  (A Nyomtasste is! felkerült a Balakan Insight “hőslistájára”.) 

Likeold a Facebook-oldalunkat!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn