Megjelent a Nyomtass te is! 257. száma

A tartalomból: 

Miért baj, hogy ennyire gyenge a forint?
Kit érdekel, hogy 400 forintba kerül egy euró, ha mi forintban fizetünk itthon, és külföldre sem akarunk utazni? – mondogatják sokan. Sajnos, a helyzet az, hogy a hazai árakat is rendkívüli mértékben befolyásolja a forint gyengülése. Mivel a környező országok valutája egyáltalán nem gyengül ilyen mértékben, bizony ebben is a saját kormányunk a hibás.

Pár nap alatt 300 rendőr mondott fel
Június első nyolc napján, amiben benne volt a pünkösdi hosszú hétvége is, a rendőrök egy százaléka nyújtotta be lemondási kérelmét, amit korábban a járvány miatt nem tehettek. A kilépések még folytatódhatnak.

Június 15-től újraindulnak a kilakoltatások
Június 15-től vége az adósok számára két nagyon fontos moratóriumnak. Az egyik a lakóingatlan-árverések moratóriuma. 

Kétmilliós fizetésemelés Orbán Viktornak
Eddig bruttó 1,5 millió forint volt a kormányfői illetmény. Ezt most egy törvénymódosítással a házelnök, Kövér László fizetéséhez kötik, azaz mostantól bruttó 3 millió 554 ezer forintot fog keresni Orbán Viktor.
 
Nincs pénz a tanárok béremelésére
A kormány azt állítja, hogy az uniós helyreállítási alapból adná oda a tanároknak a beígért háromszor 10 százalékos béremelést, de ez a pénz a jogállamisági problémák és a hazai korrupció miatt továbbra sem érkezett meg Brüsszelből.
 
Hiteltelen a közmédia
Egy nemrégiben megjelent nemzetközi kutatás szerint a független televíziókat és hírportálokat sokkal hitelesebbnek tartják a magyarok, mint az MTV-t vagy például a Kossuth rádiót.
 
Komoly áremelkedés jöhet a menzákon is
Legalább 20-30 százalékos áremelést szeretnének a közétkeztetésben részt vevő cégek ősztől, már tárgyalnak az önkormányzatokkal.
 
 
HASZNOS HÍREK

Újra kell jelentkezni a hiteltörlesztési kedvezményért
A kamatstop mellett a hitelek törlesztési moratóriumát is meghosszabbította a kormány 2022. december 31-ig. Ez azonban nem automatikus: július végéig kérelmezniük kell a moratóriumban lévő adósoknak, hogy ha továbbra is megtartnák ezt. Ha nem teszik, augusztustól automatikusan kikerülnek a moratóriumból.
 
 
Tanuljuk meg az internetes rádiózást!
Bár elvették a frekvenciáját, a Klubrádió kormánykritikus hangját mégsem tudta elnémítani a Fidesz-kormány, mert az interneten továbbra is hallgatható. Forrás: www.klubradio.hu/atallas
 

Legfrissebb újságunkat itt éred el 

Itt tudsz minket támogatni (Támogatásoddal eljuttatjuk a hiteles információkat azokra a kistelepülésekre, ahol csak a kormánypropaganda érhető el.)

Legyél te is hős! Csatlakozz a Nyomtass te is! csapatához!  (A Nyomtass te is! felkerült a Balakan Insight “hőslistájára”.)

Likeold a Facebook-oldalunkat!

 

Facebook
Twitter
LinkedIn