Megjelent a Nyomtass te is! 256. száma

A tartalomból: 

Mi az az európai minimálbér?
Megszületett a megállapodás az Európai Unión belül, hogy bevezetik a tagországok az európai minimálbért. Ez nem minden országra érvényes, azonos összegű minimális bért jelent, hanem azt, hogy a jövőben kiszámítható módon kell meghatározni ennek mértékét. Az összegnek garantálnia kell a tisztességes megélhetést és a megfelelő életszínvonalat a munkavállalók számára.

Tíz százalék fölött az áremelkedés
Átlépte a lélektani határt, és 10,7 százalékra nőtt az éves infláció májusban – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az élelmiszerek terén a 30 százalékos drágulás sem ritkaság.

Háborús infláció?
A Fidesz és Orbán Viktor gyakran él azzal a módszerrel, hogy bizonyos dolgokat úgy nevez el, ami a számukra kívánatos értelmezését adja egy adott ügyeknek. A „háborús infláció” kifejezés például azt sugallja, hogy az egyre durvább áremelkedések oka az orosz–ukrán háború. De tényleg így van ez?

Engedetlen tanárok
Polgári ellenállást jelentett be a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium közel
hatvan tanára, hogy felhívják a kormány figyelmét: máig nem kapták meg
az ígért anyagi és erkölcsi megbecsülést.

Másra költötték az ukrán menekültek pénzét
A menekültválság által leginkább érintett tagállamok számára az Európai Unió nagyon komoly pénzügyi támogatást adott. Magyarországnak 110 milliárd forint járt, aminek a nagy része már áprilisban eljutott hozzánk. A probléma csupán az, hogy a magyar kormány a menekültek helyett állítása szerint a koronavírus okozta gazdasági károk helyreállítására költötte a pénzt.
 
Bajban lesznek, ha nem szülnek
A babaváró támogatás egyik fő feltétele, hogy az igényléstől számított öt
éven belül gyermeket kell vállalnia a házaspárnak. Ha a feltétel mégsem
teljesül, négymilliónál is többet kell azonnal visszafizetniük.
 
Sokba kerül a strandolás is
Kiugróan drágul a strandolás országszerte. Az önkormányzati cégek másfél évig nem emelhettek árat a koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzet alatt, most azonban kivétel nélkül megteszik.
 
HASZNOS HÍREK
Júliustól újra kötelező a műszaki vizsgáztatás
A covidjárvány miatti türelmi idő lejárta után a szokásosnál több autó
bukhat el a műszaki vizsgán, hiszen számos gépjármű esetében sok idő telt
el a legutóbbi tesztelés óta. Mire figyeljünk?
 
Tanuljuk meg az internetes rádiózást!
Bár elvették a frekvenciáját, a Klubrádió kormánykritikus hangját mégsem tudta elnémítani a Fidesz-kormány, mert az interneten továbbra is hallgatható. Forrás: www.klubradio.hu/atallas
 

Legfrissebb újságunkat itt éred el 

Itt tudsz minket támogatni (Támogatásoddal eljuttatjuk a hiteles információkat azokra a kistelepülésekre, ahol csak a kormánypropaganda érhető el.)

Legyél te is hős! Csatlakozz a Nyomtass te is! csapatához!  (A Nyomtass te is! felkerült a Balakan Insight “hőslistájára”.)

Likeold a Facebook-oldalunkat!

 

Facebook
Twitter
LinkedIn