Megjelent a Nyomtass te is! 250. száma

A tartalomból: 

 
Nem maradnak nálunk az ukrán menekültek
Bár papíron a háború első napjától kezdve lehetőség van Magyarországon ideiglenes védelmet kérniük az Ukrajnából menekülőknek, kevesen élnek vele. Lengyelországban 52-szer, Csehországban 19-szer, de még a távoli Spanyolországban is két és félszer többen kérnek védelmet, mint nálunk. Az Európai Unió ehhez képest nagyon sok pénzt, 100 milliárd forintot ad Magyarországnak, hogy ezzel segítse a menekültek ellátását.
 
Csányi Sándor: Fenntarthatatlan a rezsicsökkentés
Az OTP vezérigazgatója szerint a lakosságnak és a vállalkozásoknak is érezniük kellene a valóságos árakat, mert csak akkor kezdenének el spórolni.
 
Megeszi az infláció az idei béremeléseket
A munkavállalók többsége kapott idén béremelést, de nem annyit, amennyi ellensúlyozná az egyre rohanó árdrágulást.
A dolgozók 61 százaléka kapott idén fizetésemelést, de többségük legfeljebb 10 százalékot, vagyis a teljes bérfejlesztését elviheti az infláció. Ez derült ki a Pulzus Kutató május elsejére készített kutatásából.
 
Az ápolók 40 százaléka távozni készül
A Független Egészségügyi Szakszervezet legfrissebb felmérése szerint az ápolók 25 százaléka távozhat a szakmából, ha május 31-én lejár az egészségügyi dolgozók felmondási tilalma.
 
A szakszervezetek tíz pontja a munkavállalókért
Összefoglalta a Magyar Szakszervezeti Szövetség, hogy mit vár el az új kormánytól, hogy minél előbb orvosolni lehessen a munkavállalók sérelmeit. A szövetség egyebek között érdemi párbeszédet sürget, s ennek komolyságához alkotmányos garanciákat kér.
 
HASZNOS HÍREK
Meg kell újítani a járvány alatt lejárt okmányokat
A koronavírus-járvány alatt meghosszabbították az abban az időszakban lejáró okmányok érvényességi idejét. Június 30-ától már nem használhatók tovább a lejárt okmányok, köztük a személyi igazolványok, a jogosítványok, útlevelek és a forgalmi engedélyek.
 
Tanuljuk meg az internetes rádiózást!
Bár elvették a frekvenciáját, a Klubrádió kormánykritikus hangját mégsem tudta elnémítani a Fidesz-kormány, mert az interneten továbbra is hallgatható. Forrás: www.klubradio.hu/atallas
 

Legfrissebb újságunkat itt éred el 

Itt tudsz minket támogatni (Támogatásoddal eljuttatjuk a hiteles információkat azokra a kistelepülésekre, ahol csak a kormánypropaganda érhető el.)

Legyél te is hős! Csatlakozz a Nyomtass te is! csapatához!  (A Nyomtass te is! felkerült a Balakan Insight “hőslistájára”.)

Likeold a Facebook-oldalunkat!

 

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn