Megjelent a Nyomtass te is! 249. száma

A tartalomból: 

Duplájára nőttek a lakásárak hat év alatt
Magyarországon
Olyan gyors az ingatlanok áremelkedése hazánkban, hogy a szegényebb családokból származó fiatalok számára egyre inkább elérhetetlen álom az önálló lakáshoz jutás. Bérlakásépítés nincs, az építőipari és építőanyagárak pedig megállás nélkül emelkednek.
 
Kik a Fidesz szavazói?
A választási eredmények elemzéséből az derült ki, hogy minél szegényebb egy település, annál inkább a Fideszre szavaznak az ott élők. Az iskolai végzettség esetében pedig minél képzetlenebb valaki, annál inkább a kormánypártra voksolt.
 
9,7 millió alá csökkent a magyar népesség
Ha nem telepedtek volna le Magyarországon többen, mint ahányan kivándoroltak, akkor még kevesebben lennénk. Így is 2021 végén már csak 9 millió 689 ezer volt a lakosság száma.
2021-ben 155 ezren haltak meg, ami 9,9 százalékkal, 13 998-cal meghaladta az egy évvel korábbit, és 20 százalékkal, 25 397-tel múlta felül – a koronavírus-járvány előtti utolsó év – 2019 értékét.
 
Durván emelkedhetnek a lakáshitelek törlesztőrészletei
A kormány idén januártól júliusig kamatstopot rendelt el a rövid kamatperiódusú lakáshitelekre – persze az áprilisi választásra gondolva.
 
Drágán jön az orosz gáz Magyarországra
A választások előtt erősen rájátszott a magyar kormány arra az általános tévhitre, hogy tartósan alacsony, fix gázárat sikerült kialkudnia az oroszoktól, ám az olcsó orosz gáz csak mese.
 
Elszálltak a temetési költségek is
A temetési szolgáltatások jócskán megdrágultak Magyarországon az utóbbi években: a KSH friss adatai szerint egy koporsós temetés átlagosan 310 030 forintba került idén márciusban, míg 2018 januárjában ugyanezért 214 700 forintot kellett fizetni, tehát bő négy év alatt 44,4 százalékkal emelkedtek az árak.
 
Több százezer okmány vár cserére
Legalább 350 ezer személyi igazolvány és 280 ezer vezetői engedély cseréje maradhatott el a koronavírus megjelenése után bevezetett rendkívüli intézkedések óta, így a becslések szerint 630 ezer okmányt kell megújítani a következő hónapokban.
 
HASZNOS HÍREK
 
Hároméves kortól kötelező az óvoda
Május 20-áig településenként más-más időpontban zajlik jelenleg a hároméves korú gyerekek óvodai beíratása. Aki valamiért lemarad, szeptemberig még pótolhatja, de mindenképp el kell intéznie, különben akár a családi pótlékot is megvonhatják.
 
Tanuljuk meg az internetes rádiózást!
Bár elvették a frekvenciáját, a Klubrádió kormánykritikus hangját mégsem tudta elnémítani a Fidesz-kormány, mert az interneten továbbra is hallgatható. Forrás: www.klubradio.hu/atallas
 

Legfrissebb újságunkat itt éred el 

Itt tudsz minket támogatni (Támogatásoddal eljuttatjuk a hiteles információkat azokra a kistelepülésekre, ahol csak a kormánypropaganda érhető el.)

Legyél te is hős! Csatlakozz a Nyomtass te is! csapatához!  (A Nyomtass te is! felkerült a Balakan Insight “hőslistájára”.)

Likeold a Facebook-oldalunkat!

 

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn