Te hogyan állsz ki a pedagógusokért és gyermekeink jövőjéért?

A pedagógusok szeptembertől sztrájkokat és polgári engedetlenségi akciókat hirdetnek országszerte, különböző napokon, különböző helyeken. Nagyon jó lenne, ha a szülők, családtagok és az egész társadalom melléjük állna, és ahol épp sztrájk, engedetlenségi akció zajlik, az iskola előtt szolidaritásunkat tudnánk kifejezni a pedagógusok és velük a diákok – gyermekeink, unokáink – jövője mellett. A demonstrációkkal láthatóvá tesszük az iskolák falain belül zajló akciókat. 

A pedagógusok és az iskolák folyamatosan csatlakoznak az engedetlenségi hullámhoz, és nem lenne jó, ha idő előtt kitudódna, hol készülnek megmozdulásra. Ezért arra kérünk, ha szeretnéd kifejezni szolidaritásodat személyes jelenléttel (vagy más módon), jelezd ezt az alábbi kérdőív kitöltésével, hogy össze tudjunk kötni a szervezőkkel!

Így állhatsz ki te is a pedagógusokért és gyermekeink jövőjéért!
(Ha a link nem nyílik meg, másold be a böngészőbe ezt: https://forms.gle/adHGRxcfFGreV42x9)

Egyúttal azt is kérik a szervezők: ahol sztrájkot hirdetnek a pedagógusok, ott aznap ne küldjék a szülők iskolába a gyerekeket!

A megmozdulásokra a Nyomtass te is! diák különszámot készített, amelyet szeptember 2-án a Diákok a Tanárokért mozgalom tanévnyitó tüntetésén terjesztettünk először – terjeszd te is! A diákszám letölthető innen!

Nyilvánosan is jelezheted, hogy támogatod a polgári engedetlenségi megmozdulásokat azzal, ha csatlakozol a Tanítanék Mozgalom “Emeljük a tétet! – Polgári engedetlenség az oktatásért” c. Facebook-eseményéhez. (www.facebook.com/events/1769542690057790),

Ha még nem tetted meg, írd alá a pedagógusszakszervezetek közös petícióját, amelyet Védjük meg az oktatást! Csatlakozzunk a sztrájkhoz! Támogassuk a sztrájkolókat! címmel indítottak az aHanggal együttműködve még az év elején, és már közel 70 ezren aláírták.

Itt pedig minden fontos jogi és gyakorlati információt megtudhatsz többek között arról, hogyan lehet sztrájkot és polgári engedetlenséget szervezni és hogyan tudod támogatni a munkabeszüntetésekben részt vevőket, hogy megkapják a kieső bérüket. (http://www.nedolgozzingyen.hu)

Nézd meg a Magyar Anyák akciócsoport és az aHang MINŐSÉGI OKTATÁST A GYERMEKEINKNEK! című petícióját is, és ha egyetértesz vele, írd alá! (https://szabad.ahang.hu/petitions/minosegi-oktatast-gyermekeinknek?fbclid=IwAR3bBTx2l_jWxIsMkQhkOrIyPHMFV2nR_7CORmAIO3RnmH4e4dXrt8tETsg)

De mindenekelőtt: ne felejtsd el kitölteni az országos szolidaritási háló szervezéséhez szükséges kérdőívünket!

Legfrissebb újságunkat itt éred el

Itt tudsz minket támogatni (Támogatásoddal eljuttatjuk a hiteles információkat azokra a kistelepülésekre, ahol csak a kormánypropaganda érhető el.)

Legyél te is hős! Csatlakozz a Nyomtass te is! csapatához!  (A Nyomtasste is! felkerült a Balakan Insight “hőslistájára”.) 

Likeold a Facebook-oldalunkat!