Helyi kiadványok

A választókerületi együttműködés részletei

A Nyomtass te is! mozgalom vállalja, hogy választókerületi különszámokat készít az ellenzéki közös jelöltek számára, amennyiben azt legalább 1000 példányban kinyomtatja és terjeszti a jelölt kampánycsapata. Az optimális eset az lenne, ha az egész választókerület be lenne szórva, de legalább a nyerhető falvak.

Az adott heti különszám elkészítéséhez legkésőbb előző hét csütörtökig meg kell érkeznie a kommunikálni kívánt szövegnek. Ez alapesetben egy szóközökkel együtt legfeljebb 2000 karakteres anyag lehet. Képeket nem tudunk betenni, mert az egyszerű sokszorosítás miatt ezek nagyon gyakran besülnek, értelmezhetetlenné válnak. Karikatúrát, vonalrajzos fekete-fehér illusztrációt vagy grafikont igen – ez esetben a szöveg legfeljebb 1500 karakter lehet.

Fontos, hogy ha nem választási programot, saját gondolatokat vagy eseménybeharangozót, hanem cikket szeretne a jelölt kommunikálni, akkor annak alátámasztottnak és hitelesnek kell lennie ahhoz, hogy a Nyomtass te is! vállalja a közlését.

Az írásokat megszerkesztjük, korrektúrázzuk, és ha elkészült a betördelt oldal, visszaküldjük jóváhagyásra.

A választókerületi anyagok lehetnek kisebbek is, például egy-egy esemény beharangozását hirdetés formájában is tudjuk tördelni, ez esetben az esemény helyét, idejét, témáját, résztvevőket kell megkapnunk. Javasoljuk, hogy amennyiben helyi eseményt szervez a jelölt csapata, arról minden esetben készítsünk különszámot, amely osztásával széles körben meg tudják hirdetni a programot. (Ez természetesen nem váltja ki, hogy online formában is meg legyen hirdetve.)

A betördelt újság jellemzően az adott hét keddjén készül el, utána kezdődhet a nyomtatás és a terjesztés.

Az elkészült különszámot a kampánystáb elektronikusan is publikálhatja, sőt javasolt is publikálni Facebookon, saját, mozgalmi vagy párthonlapon, illetve e-mailen is kiküldhető a szimpatizánsok címlistára.

Levelezési email cím: szerkesztoseg@nyomtassteis.hu