A cikkek forrásai – I. évfolyam

Itt találja az egyes lapszámokban megjelent cikkek bővebb változatait és a felhasznált forrásokat

VI. évfolyam | V. évfolyamIV. évfolyam | III évfolyam / II. félév  | III. évfolyam / I. félév | II. évfolyam / II. félév | II. évfolyam / I. félév | I. évfolyam

22. szám (I. évfolyam / 22.) – 2017. december 19.

Gyűlölködésre tanítják a vidéki nagyvárosokat
http://szabadpecs.hu/metal/item/1392-elfogadta-a-pecsi-kozgyules-a-soros-ellenes-kiatvanyt-az-ellenzek-nem-szavazott
http://hvg.hu/itthon/20171217_Tombol_a_Sorospszichozis_Pecsen

Az ország legtöbb megyéjében a felnőttek felének sincs érettségije
https://index.hu/gazdasag/2017/12/17/az_orszag_legtobb_megyejeben_a_szavazok_felenek_nincs_erettsegije/

Kevés a szociális tűzifa – túl nagy a szegénység
https://mno.hu/belfold/hazank-riaszto-merteku-ketteosztottsagarol-mesel-orszagszerte-a-tuzifa-2433414

Mészáros Lőrinc gazdagabb, mint az egykori hercegek és grófok
https://atlatszo.hu/2017/12/11/meszaros-lorinc-a-teljes-magyar-gazdasagtortenet-leggyorsabban-gazdagodo-milliardosa-infografikakkal/

vissza a tetejére

21. szám (I. évfolyam / 21.) – 2017. december 12.

Bíróság mondta ki, hogy hazudik a kormány a nemzeti konzultáció kérdőívében

Betiltotta a bíróság a nemzeti konzultáció ötödik pontját, azt, amelyikben azt állítja a kormány, hogy a Helsinki Bizottság nevű civil szervezet a törvénytelenségeket elkövető bevándorlókat védi.

A Fővárosi Ítélőtábla döntése alapján nem terjeszthető tovább a nemzeti konzultáció 5. pontja – erről a Magyar Helsinki Bizottság két ügyvédje tájékoztatta a közvéleményt.

A jogvédő szervezet azért fordult bírósághoz, mert szerintük sérti a jó hírnevüket, hogy a nemzeti konzultációban azt állítják a szervezetről, hogy védi a törvénytelenségeket elkövető bevándorlókat. A bíróság megalapozatlannak találta a kormány állítását, és ideiglenes intézkedésként megtiltotta, hogy a továbbiakban internetes oldalakon elérhető legyen a konzultáció 5. pontja, és megtiltja a Miniszterelnöki Kabinetiroda számára azoknak a kiadványoknak a további terjesztését, amely tartalmazza ezt a részt.

A per folytatódik, de az Ítélőtábla döntését az elsőfokú ítéletig is végre kell hajtani, a bíróság a Helsinki Bizottság jó hírnevének ideiglenes védelmében hozta ezt a döntést.

Forrás: www.24.hu

https://24.hu/belfold/2017/12/08/betiltotta-a-birosag-a-nemzeti-konzultacio-otodik-pontjat/

Soros György az ellene folyó kampányról

A kormány, gyűlöletet gerjesztve tereli el a magyar nép figyelmét azokról a kudarcokról, amelyek például az oktatás és az egészségügy területén sújtják Magyarországot, ahol a rákbetegek halálozási aránya az egyik legmagasabb az egész világon – írja Soros.

A nemzeti konzultáció és eredményének közzététele egy olyan átfogó propagandakampány legújabb felvonása, amelyet az adófizetők pénzéből, a kormányhoz közel álló reklámcégeket gazdagítva finanszíroz egy olyan kormány, amely nem a köz javát, csak saját hatalmi és anyagi érdekeit tartja szem előtt.

A kormány azt szeretné elhitetni önökkel, hogy én a magyar nép ellensége vagyok. Semmi sem áll távolabb ettől a hamis állítástól.

A kormány azt állítja, hogy én befolyást gyakorlok Brüsszelre és ezt a befolyást arra igyekszem használni, hogy rákényszerítsem gonosz tervemet az unió tagállamaira. Az állítás lebecsülése a magyar népnek, hiszen képtelensége minden józanul gondolkodó ember számára belátható. Az Unió fontos kérdéseiről, így a migrációs válság kezeléséről is az EU tagállamai döntenek, beleértve Magyarországot.

Meggyőződésem, – ezt többször leírtam –, hogy a menekültek elhelyezése csak önkéntes alapon történhet, hiszen a tagállamokat nem lehet arra kényszeríteni, hogy olyan menekülteket fogadjanak be, akiket nem akarnak, és a menekülő embereket sem lehet kényszeríteni, hogy olyan országban telepedjenek le, amely nem szívesen, nem jó szándékkal fogadja őket.

Úgy látom, hogy a magyar kormánynak az úgynevezett „Soros-terv” elleni propagandakampánya kudarcot vallott. A kormány, minden erőfeszítése ellenére, nem tudta félrevezetni a közvéleményt – írja Soros György.

Forrás: www.nepszava.hu

https://nepszava.hu/cikk/1147467-soros-a-gyuloletkeltes-kudarca


Moldova: a nyugdíjas vagy gyógyszer vesz, vagy fűt

Kegyelemkenyér címmel, háromrészes riportkötetet írt a magyar nyugdíjasokról Moldova György. A 83 éves író országjárásának tapasztalatai nyomán keserűen nyilatkozik az idősek helyzetéről.

Konkrét politikai célt tűztem magam elé: a magam eszközeivel segíteni a Fidesz leváltását – nyilatkozta az író.

Szerinte a nyugdíjasok az a réteg, amelyik eldönti a választást, mert ők adják a magyar szavazók többségét.

A legtöbben mégis passzívak, arra hivatkoznak, hogy az unokáik miatt vannak csendben. Moldova úgy véli, ezzel nem segítenek, hanem ártanak a fiatal nemzedéknek. Mert a Fidesz és más hasonló párt látja, bármit megtehetnek velük, így hát tovább folyik a nyomorítás.

Az országot járva úgy látja, sok választása egy magyar kisnyugdíjasnak nincs: vagy gyógyszert vesz, vagy fűt. A legnagyobb céljuk, hogy életben maradjanak egy ideig. Távlat nincs.

Moldova szerint egyértelmű, hogy a Fidesz nem fog segíteni rajtuk. Hiszen, amíg a kecskeméti Mercedes-gyár munkatársai 20-25 százalékos béremelést kaptak, a nyugdíjasoknak 1,8 százalékos növekedés jutott.

A nyugdíjasok megérdemlik a sorsukat, ha azt ellenállás nélkül, tiltakozás nélkül veszik tudomásul – nyilatkozta az író.

Forrás: www.168ora.hu www.civilhetes.net

http://168ora.hu/itthon/moldova-gyorgy-a-nyugdijasok-alairtak-a-sajat-halalos-iteletuket-13700

http://civilhetes.net/moldova-gyorgy-a-magyar-nyugdijasok-legnagyobb-celja-az-eletben-maradas#disqus_thread


Átverte a kormány a béremeléssel az egészségügyben dolgozókat

A decemberi lett volna az az első fizetés, amelyen az egészségügyi szakdolgozók már érezhették volna a kormány által bejelentett 12 százalékos béremelést. De legtöbben mégsem vihettek több pénzt haza, hiszen a kormány egy technikai trükkel durván átvágta őket.

Leegyszerűsítve így néz ki az egész: eddig négy almát adott a kormány bérként, kettőt pedig bérkiegészítésként, így vihetett haza a dolgozó hat almát. Most emelkedtek a bérek, tehát ezután öt alma a bér, és csak egy a bérkiegészítés – de a végeredmény úgyis hat alma maradt.

Egy műtőssegéd szerint az illetményemelés bejelentése arra volt jó, hogy az emberek azt gondolják, hogy a kormány rendezte az egészségügyben dolgozók fizetését, és ezentúl a közvélemény ne a kormányt hibáztassa, hanem a dolgozókat, akik még az “emelés” után is elégedetlenkednek.

KÉPALÁÍRÁS: Egy műtőssegéd fizetési papírja a béremelés után

Forrás: www.444.hu www.merce.hu

https://444.hu/2017/12/05/ugy-kapott-papiron-12-szazalekos-beremelest-a-magyar-egeszsegugyi-dolgozok-jo-resze-hogy-nem-vihetnek-haza-tobb-penzt

https://merce.hu/2017/12/05/atverte-a-kormany-az-egeszsegugyi-dolgozokat-kamu-a-12-szazalekos-beremeles/


Húszezer gazdag migráns kapott letelepedési engedélyt Orbánéktól

A kormány 15-ször annyi bevándorlót engedett be pénzért, mint amennyi menekült (1294 fő) befogadását kérte az Európai Unió hazánktól. Úgy is mondhatjuk, bőven túlteljesítettük a „Soros-tervet”

Miközben az embereket a migránsokkal riogatja a kormány, jó pénzért 6538 külföldi személy kapott letelepedési engedélyt befektetőként, családegyesítés címszó alatt további 13 300 bevándorló telepedhet le hazánkban.

Legtöbbjük kínai, de sok a muzulmán is, akik Irakot, Afganisztánt és Iránt, illetve Észak-Afrikát, továbbá Ázsiát hagyták maguk mögött a fényesebb jövő reményében.

A búsás bevétel azonban nem az országot gazdagította, sőt a költségvetést majdnem kilencmilliárd forintos veszteség érte csak a kötvények után fizetett magas kamat miatt. Hasznot csak a Fidesz közeli közvetítő cégeknek hozott, nekik viszont tetemeset, eddig összesen 113 milliárd forintot.

Forrás: www.168ora.hu

http://168ora.hu/itthon/20-ezer-gazdag-migrans-kapott-letelepedesi-engedelyt-orbanektol-13660


Több mint 27 ezren várnak műtétre

December 1-jén 27 666 beteg várt műtétre a hazai kórházakban – derül ki a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) legfrissebb kórházi várólistájának adataiból.

A várólistásokból 10 500-an csípő- (5643 fő) vagy térdprotézisműtétre (4856 fő) várnak. Egy jelentős kiterjesztett gerincműtétre átlagosan 470 napot kell várni, e listán most 93-an vannak. Szívkatéterezésre 1905 betegnek van szüksége, itt az átlagos várakozási idő másfél hónap.

Minden harmadik beteg – és ez így volt az egész évben – szürkehályog-műtétre vár. December 1-jén a szemészetek várólistáján 11 810-en voltak.

A legkevesebbet (két napot) a Budai Irgalmasrendi Kórházban kell várni szürkehályog-műtétre, a legtöbbet – több mint 310 napot – a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban vártak a betegek, az ottani listán több mint 250 beteg neve szerepel.

Forrás: www.mno.hu

https://mno.hu/belfold/tobb-mint-27-ezren-varnak-mutetre-2433062

vissza a tetejére

20. szám (I. évfolyam / 20.) – 2017. december 5.

Az ország negyedét fenyegeti a szegénység
http://168ora.hu/itthon/mar-a-statisztikai-hivatal-sem-tudja-eltussolni-hogy-romlik-a-nyugdijasok-helyzete-13416
http://hvg.hu/gazdasag/20171201_A_sikerpropaganda_helyett_itt_vannak_a_hivatalos_szamok_a_valosagrol
http://www.atv.hu/belfold/20171123-nyugdijak-egyre-nagyobb-felhaborodas-johet

Orbán: Másodlagos, hogy megtérül-e
http://hvg.hu/gazdasag/20170518_budapest_belgrad_vasutvonal_750_milliard

Majd megveszik nekem az oroszok…
https://444.hu/2017/12/01/amikor-kijott-a-szajan-hogy-roszatom-akkor-rajott-hogy-hibazott-hogy-ezt-a-mondatot-nekem-nem-mondhatta-volna

Megint 51 milliárdot költ a kormány a „migránsokra”
https://mno.hu/belfold/akkora-a-kormany-szerint-migracios-nyomas-hogy-meg-51-milliardot-koltenek-ra-2430759

Sztrájkot hirdetnek az önkormányzati dolgozók
https://merce.hu/2017/11/29/januartol-sztrajkokat-hirdetnek-a-kozszfera-dolgozoi/

Felismerések és javaslatok a közjóról
http://www.mkksz.org.hu/images/kepek/2017/mkksz_fuzet_20171005_.pdf

vissza a tetejére

19. szám (I. évfolyam / 19.) – 2017. november 28.

Alföldi Róbert: Felfoghatatlan, hogy egy olyan országban, ahol nincs háború, emberek éhezzenek
http://magyarorszagkul.nlcafe.hu/2017-11-22/alfoldi-robert-interju-festeszet-szinhaz-szinesz-rendezo-heti-betevo/

Megadóztatják az ételosztást Debrecenben
http://nyugatifeny.hu/2017/11/23/ez-mar-a-legalja-debrecenben-megadoztatjak-az-etelosztast

Egyre rosszabban teljesítenek a magyar diákok
http://24.hu/belfold/2017/11/21/problemamegoldasban-is-a-leggyengebbek-kozott-a-magyar-diakok/

Ferenc pápa: „Számos országban politikai okokból terjesztik a migránsokkal szembeni félelmet”
http://magyarnarancs.hu/kulpol/orban-viktor-most-fog-kiszaladni-a-vilagbol-ferenc-papa-a-migransoknak-szenteli-a-beke-vilagnapjat-107846

vissza a tetejére

18. szám (I. évfolyam / 18.) – 2017. november 21.

Tömegesen juthatnak koldusbotra a vidéki nyugdíjasok
http://m.hvg.hu/gazdasag/20171113_foglalkoztatas_minimalber_nyugdij_ostermelok_termelok_munkaerohiany_nyugdijas

Öt évvel kevesebbet élünk az európai átlagnál
https://www.penzcentrum.hu/biztositas/sulyos-veszelyre-figyelmeztet-zacher-gabor-rengeteg-magyarterint.1061259.html?utm_source=hirstart&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

Felülírhatják a választók a pártok terveit 2018-ban
www.viszlatkerharmad.hu

Ülősztrájk egy éteremben a közvagyonért
http://hvg.hu/ingatlan/20171119_Flambirozott_tuntetes_Gulyas_Marton_a_Ronokokat_olvassa_fel_Zsidai_Royeknal

Mese a szegényeknek benzinárat csökkentő András bátyóról
http://bozotharc.blog.hu/2017/11/14/egyszer_volt_hol_nem_volt_mese_a_szegenyeknek_benzinarat_csokkento_andras_batyorol

Soros György: a nemzeti konzultáció összes állítása hazugság
https://444.hu/2017/01/14/orban-a-soros-alapitvany-osztondijasa-vagyok
http://hvg.hu/itthon/20171120_Soros_A_hatalom_hazugsagokat_terjeszt

vissza a tetejére

17. szám (I. évfolyam / 17.) – 2017. november 14.

Egymillió forint fölött egy-egy szék ára
http://index.hu/mindekozben/poszt/2017/11/10/nincs_tanulsag/
http://hvg.hu/itthon/20171110_urban_florian_orban_viktor_futball

Rendőrt hívtak, mert migránsoknak nézték az önkéntesként dolgozó külföldi egyetemistákat
http://24.hu/belfold/2017/11/11/migranspanik-tort-ki-a-sri-lanka-i-onkentesek-erkezese-utan/

Nem zárhatják ki a közmunkából, akinek rendetlen az udvara
http://hvg.hu/itthon/20171109_Nem_zarhatjak_ki_a_kozmunkabol_akinek_rendetlen_az_udvara

Amerikában is látják, hogy mit tett a Fidesz a vidéki sajtóval
https://444.hu/2017/11/09/200-millio-forintot-koltene-fuggetlen-helyi-sajtora-az-amerikai-kulugyminiszterium-magyarorszagon
https://444.hu/2017/10/17/amerikai-ugyvivo-a-kormany-szovetsegesei-fokozatosan-atvettek-az-ellenorzest-es-a-befolyast-a-mediapiac-felett

Máris dől a pénz a paksi atomerőmű bővítésére
http://www.portfolio.hu/vallalatok/energia/paks-2-fontos-bejelentes-erkezett-indulnak-a-kifizetesek.267197.html
http://24.hu/belfold/2017/11/10/magyarorszagon-is-megjelent-a-radioaktiv-felho/

vissza a tetejére

16. szám (I. évfolyam / 16.) – 2017. november 7.

Óránként 8 millió forintot keresett tavaly Orbán Viktor barátja
https://444.hu/2017/10/31/forbes-meszaros-lorinc-vagyona-105-milliard-forint?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=forbes-meszaros-lorinc-vagyona-105-milliard-forint

Csak az erőből értenek! – Megmenekül a halálos betegek gondozóháza
http://hvg.hu/itthon/20171104_Balogek_nem_adnak_penzt_az_emberek_mentik_a_hospice_hazat

Az M1 tévének 18-szor kell beolvasnia, hogy hazudtak egy ellenzéki politikusról
https://merce.hu/2017/11/01/18-szor-kell-beolvasnia-a-koztevenek-hogy-hazudtak-az-ellenzeki-politikusrol/

Nem lesz kilakoltatás – legalábbis a választásokig
https://merce.hu/2017/11/04/meghosszabbitott-cinizmus-kilakoltatasi-moratorium-a-valasztasokig/

vissza a tetejére

15. szám (I. évfolyam / 15.) – 2017. október 31.

Náray Tamás: Azt hittem, túloznak az egészségügy állapotáról
http://ellenszel.hu/2017/10/21/naray-tamas-nem-tur-tovabb-az-egesz-kezd-auschwitzra-emlekeztetni/

A rákbetegeken akar spórolni a kormány
http://www.veszpremkukac.hu/rakgyogyszer-mennyit-er-az-eletunk/

Soros György a Soros-kampányról
http://www.es.hu/cikk/2017-10-27/soros-gyorgy/gondolatok-vasarhelyi-miklosrol.html

Feldmár András az ellenállás fontosságáról
http://www.feldmarintezet.hu

Értünk is tüntettek a kéményseprők
http://hvg.hu/ingatlan/20171029_A_munkajukert_es_az_emberek_biztonsagaert_tuntetnek_a_kemyenyseprok_video
https://merce.hu/2017/10/27/egyedul-maradtunk-a-pillanatnyi-bulvarral-levegotlenitett-politika-vakumaban/

Több pénz jutott idén „kormányzati kommunikációra”, mint egészségügyi fejlesztésekre
https://hirtv.hu/ahirtvhirei/tobb-penz-jutott-iden-kormanyzati-kommunikaciora-mint-az-egeszsegugyi-fejlesztesekre-2424015

vissza a tetejére

14. szám (I. évfolyam / 14.) – 2017. október 24.

Máról holnapra él az ország kétharmada – A többségnek egy havi tartaléka sincs
http://nepszava.hu/cikk/1143688-lesujto-jelentes—marol-holnapra-el-a-ketharmad

Jeszenszky Géza: Biztos, hogy nincs Soros-terv
https://mno.hu/belfold/jeszenszky-geza-biztos-hogy-nincs-soros-terv-2422750

Óvodákat és iskolát ígért Erdélyben Balog Zoltán miniszter, ha a Fideszre szavaznak
https://hirtv.hu/ahirtvhirei/ovodakat-es-iskolat-igert-erdelyben-balog-ha-a-fideszre-szavaznak-1405430

Rekordszámú rászoruló a szociális várólistán
https://mno.hu/belfold/rekordszamu-raszorulo-a-szocialis-varolistan-2421670?utm_source=feed

A rákbetegeken akar spórolni a kormány
http://www.veszpremkukac.hu/rakgyogyszer-mennyit-er-az-eletunk/

Harc az igazságtalan választási törvény ellen
https://444.hu/2017/10/16/itt-a-torvenyjavaslat-a-valasztasi-rendszerrol-senkinek-nem-jarna-tobb-hely-mint-amilyen-eredmenyt-elert
http://kettosmerce.blog.hu/2017/09/30/minden_amit_tudni_szeretne_a_valasztasi_rendszer_igazsagtalansagarol

vissza a tetejére

13. szám (I. évfolyam / 13.) – 2017. október 17.

Vujity Tvrtko: „Ne építsenek több luxusstadiont olyanok kedvéért, akik andorrai pékektől is kikapnak”
http://m.hvg.hu/elet/20171013_Vujity_Tvrtko_Ne_epitsenek_tobb_luxusstadiont_olyanok_kedveert_akik_andorrai_pekektol_is_kikapnak

Csak itthon tudják megtéveszteni az embereket a Soros kampánnyal
http://hvg.hu/itthon/20171013_Navracsics_elismerte_vitaja_van_a_Fidesszel_Soros_miatt

Technikailag is komolytalan a nemzeti konzultáció – álneveken akárhányszor kitölthető az internetes kérdőív
http://hirtv.hu/ahirtvhirei/a-celpont-tesztelt-konnyen-kijatszhato-a-nemzeti-konzultacio-1404959
https://444.hu/2017/10/07/tobbszor-is-kitoltheto-a-nemzeti-konzultacio-az-interneten

Kétezren tüntettek a lakhatási lehetőségek javításáért
http://avarosmindenkie.blog.hu/2017/10/15/ketezren_tuntettek_a_lakhatasert_budapesten

Még mindig egy évet kell várni bizonyos műtétekre
https://mno.hu/belfold/meg-mindig-egy-evet-kell-varni-mutetekre-2421519

vissza a tetejére

12. szám (I. évfolyam / 12.) – 2017. október 10.

Tényleg senkit nem zavar, hogy 900 000 honfitársunk áll a csőd, a kilakoltatás szélén?
http://kettosmerce.blog.hu/2017/10/01/tenyleg_senkit_se_erdekel_hogy_900_ezer_honfitarsunk_all_a_csod_a_kilakoltatas_szelen

Kétmilliónál is többen élnek egészségtelen lakásokban
http://nepszava.hu/cikk/1142160-peneszes-es-zsufolt-a-magyar-lakas

A választók többsége leváltaná a Fideszt
http://www.publicus.hu/blog/az_ellenzek_helyzeterol_es_a_partok_tamogatottsagarol/

Harmadával lehetne olcsóbb, mégsem csökkenti a gáz árát a kormány
http://nepszava.hu/cikk/1140497-harmadaval-csokkenhetne-a-gazar
http://nepszava.hu/cikk/1141994-tovabbra-se-csokkenti-a-rezsit-a-fidesz/

Nem mindenkinek jut télen tűzifa
http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=211124

Nemzeti konzultáció – Még a kérdések sem igazak
http://index.hu/belfold/2017/09/08/soros_terv_migracio_fidesz_kvotaper/
http://www.atv.hu/belfold/20161004-tusk-orban-igennel-szavazott-a-kvotakra

vissza a tetejére

11. szám (I. évfolyam / 11.) | 2017. október 3.

Nem létezik Soros-terv – csak két újságcikk van
http://hvg.hu/itthon/20170914_TGM_az_elmebaj_modszertana

Orbán Viktor így beszél az iszlámról és az arabokról, amikor nem a híveihez szól
http://ellenszel.hu/2017/09/27/orbanrolvideo/

Vietnamnak épít a magyar állam 500 ágyas onkológiai kórházat
http://index.hu/kulfold/2017/09/25/orban_viktor_vietnam_lesz_a_vilag_egyik_leggyorsabban_fejlodo_orszaga/

vissza a tetejére

10. szám (I. évfolyam / 10.) – 2017. szeptember 26.

Tanárok tiltakoznak az iskolai lőterek miatt
https://mno.hu/belfold/ne-lojetek-tanarok-szazai-tiltakoznak-az-iskolai-loterek-miatt-2417927
http://hivatlanul.com/ne-lojetek/

Műfüves focipálya 33 millióért a hátrányos helyzetű falunak, amelynek nincs is futball csapata
https://444.hu/2017/09/22/lazar-janos-mufuves-focipalyat-avatott-a-hatranyos-helyzetu-faluban

Új választójogi törvényt akar az ellenzék
http://mandiner.hu/cikk/20170923_kesz_az_ellenzeki_partok_alternativ_valasztojogi_torvenye
https://kozosorszagmozgalom.hu/a-valasztasi-rendszerrol/

vissza a tetejére

9. szám (I. évfolyam / 9.) – 2017. szeptember 19.

Ki is védte meg Európát?
https://444.hu/2017/09/13/meg-senki-sem-vedte-meg-europat-ugy-a-tomeges-bevandorlastol-mint-orban-viktor

Népszavazási aláírásgyűjtő verseny az ellenzéki pártok között
https://444.hu/2017/09/17/korrupcioellenes-nepszavazasi-kampany-indul-az-ellenzek-nagy-resze-beleall

Kik Kelet-Európa éllovasai?
http://24.hu/fn/gazdasag/2017/09/12/a-magyar-gazdasagi-modell-nem-sikeres-hanem-a-leggyengebbek-egyike/

Havonta ezer magyar jelzáloghiteles család veszíti el a lakását
http://24.hu/fn/penzugy/2017/09/01/havonta-ezer-jelzaloghiteles-csalad-vesziti-el-a-lakasat/

Titkolják a kórházi fertőzésben elhunytak számát
www.tasz.hu, www.klubradio.hu, www.hvg.hu, atv.hu

vissza a tetejére

8. szám (I. évfolyam / 8.) – 2017. szeptember 12.

Egyik ellenzéki párt sem akarja lebontani a kerítést
https://444.hu/2017/06/16/barki-nyer-2018-ban-szinte-biztos-hogy-marad-a-kerites
https://444.hu/2017/09/04/meg-csak-szeptemberben-van-de-a-fidesz-mar-kijelolte-a-valasztasi-kampany-szellemi-szinvonalat

Szabad karácsonyért népszavazhatunk
http://www.szakszervezet.net/hu/rolunk/szervezetek/tagszervezetek
http://dolgozoklapja.hu/kiadvany/MASZSZ-Szeptember-2017/

Szinte csak európai uniós pénzből fejlődünk
http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/ujabb_sulyos_figyelmeztest_kapott_orban.647045.html
http://index.hu/gazdasag/2017/09/08/orban_unios_penz_gdp-novekedes/

Csalásra gyanakszik az Unió, ezért megvizsgálják a felcsúti kisvasút-beruházást
http://helyivalasz.hu/orszagos-hirek/a-kormany-nagyon-nem-akarja-hogy-egy-eu-s-bizottsag-megnezze-a-felcsuti-kisvasutat
https://blog.atlatszo.hu/2017/07/atlagosan-napi-113-jegyet-adtak-el-a-felcsuti-kisvasutra-het-napon-utasok-nelkul-kozlekedtek-a-vonatok/
http://index.hu/gazdasag/2016/05/18/felcsut_kisvasut_kemence_utasforgalom_alcsut_orban_meszaros_gyermekvasut/

Lőtérfejlesztés 18 milliárdért
https://kolozsvaros.com/2017/09/06/nem-kellett-olimpia-akkor-nesze-loter/

Számolatlanul dől a pénz a sportba
http://mfor.hu/cikkek/makro/On_mire_koltene_77_milliardot__Orbanek_sportra.html?utm_source=hirstart.hu&utm_medium=referral

vissza a tetejére

7. szám (I. évfolyam / 7.) – 2017. szeptember 5.

Harmincmilliós helikoptert vett Orbán Viktor családjának egyik cége
https://mno.hu/gazdasag/harmincmillioert-vehetett-minihelikoptert-az-orban-csalad-cege-2414736

Hatvan millió menekülttel riogat Orbán Viktor
https://444.hu/2017/08/30/a-kormany-2018-marciusaig-meghosszabbitotta-a-tomeges-bevandorlas-okozta-valsaghelyzetet-magyarorszagon
http://m.hvg.hu/itthon/20170903_Orban_egy_13_eves_becslessel_riogatott_Kotcsen
http://hvg.hu/itthon/20151211_Menekult_nincs_valsaghelyzet_van

Melyik párt mit ígér a nyugdíjasoknak?
http://hirtv.hu/ahirtvhirei/partelnokok-beszeltek-a-nyugdijakrol-a-fidesz-tavol-maradt-1402556

Akkora a tanárhiány, hogy hirdetési újságokban keresik az oktatókat
http://eduline.hu/kozoktatas/2017/9/2/tanarhiany_mar_aprohirdetesi_oldalakon_is_k_ZOUUAL

Egy tanulmány elkészítésére adunk 17 milliárd forint kölcsönt Nigériának
http://index.hu/belfold/2017/08/23/kiakadtak_a_nigeriaiak_hogy_a_magyar_kormany_54_millio_euros_kolcsont_ad_egy_tanulmanyra/

vissza a tetejére

6. szám (I. évfolyam / 6.) – 2017. augusztus 29.

Tudta, hogy Ön is rengeteget adózik?
http://parameter.sk/mint-akarom-s-mint-barom

Néhány tízezer forintot kapnak csak, akik sérült családtagjaikat gondozzák
https://mno.hu/belfold/nehany-tizezer-forintot-kapnak-csak-akik-serult-csaladtagjaikat-gondozzak-2413199

A létminimumot sem éri el a szociális ellátásban dolgozók fizetése
http://hvg.hu/gazdasag/20170824_A_letminimumot_sem_eri_el_a_szocialis_ellatasban_dolgozok_fizetese

Mivel bántotta meg a politikusainkat a holland nagykövet?
http://168ora.hu/im-kiskunsag-guy-nem-tarthatunk-eletben-egy-korrupt-rendszert-mondja-tavozo-holland-nagykovet/

Egy tanulmány elkészítésére adunk 17 milliárd forint kölcsönt Nigériának
http://index.hu/belfold/2017/08/23/kiakadtak_a_nigeriaiak_hogy_a_magyar_kormany_54_millio_euros_kolcsont_ad_egy_tanulmanyra/

vissza a tetejére

5. szám (I. évfolyam / 5.) – 2017. augusztus 23.

Betegellátás Magyarországon: jogos az aggodalom
http://m.hvg.hu/itthon/20170817_bezaras_fenyegeti_az_esztergomi_szuleszetet_olyan_keves_az_orvos
https://444.hu/2017/08/16/terkepen-a-tartosan-betoltetlen-haziorvosi-praxisok
http://m.hvg.hu/itthon/20170814_magyar_orvosi_kamara_halapenz_onkologus_nogyogyasz_etikai_itelet
http://napicsart.blog.hu/tags/eg%C3%A9szs%C3%A9g%C3%BCgy/page/3

A váci megyéspüspök a menekültekről
http://www.magyarkurir.hu/hirek/beer-miklos-kezdemenyezese-menekultek-megsegitesere

A magyarok harmada él a létminimum alatt
http://hvg.hu/gazdasag/20170515_A_magyarok_harmada_el_a_letminimum_alatt

Tizedére csökkent a regisztrált menedékkérők száma Magyarországon
https://mno.hu/belfold/egyre-kevesebb-menekultet-fogadunk-be-2413083

Dőlnek a milliárdok a határon túli stadionok építésére
http://www.atv.hu/belfold/20170818-1-8-milliard-forintos-magyar-allami-tamogatas-szlovak-focicsapatoknak
http://nepszava.hu/cikk/1138285-kell-a-politikai-hatszel-a-focinak

vissza a tetejére

4. szám (I. évfolyam / 4.) – 2017. augusztus 13.

A nyugdíjasok egyharmada a létminimum alatt él!
http://hvg.hu/gazdasag/20170515_A_magyarok_harmada_el_a_letminimum_alatt
http://24.hu/fn/penzugy/2016/04/04/a-leggazdagabb-magyar-nyugdijasok-itt-elnek/
http://www.ksh.hu/docs/hun/xftp/idoszaki/regiok/orsz/nyugdij/nyugdij16.pdf

Hullik a pénzeső az állami cégvezetőkre
http://hvg.hu/itthon/20170811_allami_vezetok_jutalmak
https://mno.hu/belfold/megint-elokerultek-a-millios-premiumok-2412027

Szimpla a dupla családi pótlék
http://hvg.hu/itthon/20170803_retvari_balavany_csaladi_potlek

Sok-e egy balatoni nyaralásért napi 90 ezer forint?
https://444.hu/2017/08/11/havi-185-milliot-visz-haza-a-hatranyos-helyzetu-gyerekeket-udulteto-tabor-vezetoje
http://magyaridok.hu/velemeny/ujabb-mubotranyreceptek-2063782/

Mitől félnek az emberek a világban?

https://www.facebook.com/agostonlaszloartist/photos/a.524823634288406.1073741831.447410712029699/1208931675877595/?type=3&theater

vissza a tetejére

3. szám (I. évfolyam / 3.) – 2017. augusztus 4.

A világ legdrágább úszó VB-je
http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/25_milliardba_kerul_orban_legujabb_alma.594852.html

Ugrótorony – Kazanyban nyolcadannyiba került
https://mno.hu/belfold/vizes-vb-ketmilliard-marad-a-dunaban-2406867

Olcsóbb a hét napos Sziget Fesztivál, mint a VB két órás megnyitója
http://hvg.hu/itthon/20170706_Az_uszo_vb_megnyitoja_tobbe_kerul_mint_a_Sziget_nagyszinpada_az_osszes_fellepovel

Foci őrület vagy 40 ezer családi ház?
http://sztarklikk.hu/keri_laszlo_blogja/andorra-es-brusszel/325170
http://24.hu/sport/foci/2017/06/12/vilagszinvonalu-magyar-focirol-beszelt-orban-viktor-az-andorra-elleni-meccs-elott/
http://hvg.hu/sport/20170610_hont_na_ugye_foci_dzsudzsak_gazdasag
http://mfor.hu/cikkek/vallalatok/Brutalis_fizeteseket_kapnak_a_magyar_focistak___itt_a_toplista.html#
http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/25_milliardba_kerul_orban_legujabb_alma.594852.html
https://mno.hu/belfold/vizes-vb-ketmilliard-marad-a-dunaban-2406867

vissza a tetejére

2. szám (I. évfolyam / 2.) – 2017. július 28.

Hová tűnnek az Erzsébet utalványok hasznának milliárdjai?
https://mno.hu/belfold/rejtely-hova-folytak-el-az-erzsebet-milliardok-2409952

A kormánynak nem tartja luxusnak a 10 milliós autókat
http://nepszava.hu/cikk/1136100-fektelen-urizalas-a-fidesznel/?utm_content=bufferbd89e&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer

A gazdag Magyarország a határokon túl is támogatja a focit
http://hvg.hu/gazdasag/20170725_tamogatasok_kormany

Meghosszabbítják a felcsúti szellemvasutat
http://nyugatifeny.hu/2017/07/26/folytatodik-az-orulet-meghosszabbitjak-a-felcsuti-szellemvasutat

Ki a legnagyobb magyar?
http://index.hu/belfold/2017/07/19/kikutattak_hogy_orban_megelozi_kossuthot_es_szechenyit/

Libanoni templomokat újít fel Magyarország!
https://444.hu/2017/07/20/463-millioert-ujit-fel-libanoni-templomokat-a-magyar-kormany

vissza a tetejére

1. szám (I. évfolyam / 1.) – 2017. július 21.

Kicsoda Soros György?
https://www.opensocietyfoundations.org/explainers/open-society-foundations-and-george-soros/hu
http://pestibulvar.hu/2017/04/14/ettol-a-listatol-meg-a-legelvakultabb-fideszes-is-kiter-a-hitebol/

Orbán Viktor, a Soros ösztöndíjas
https://mno.hu/belfold/rengeteg-penzt-kapott-sorostol-a-fidesz-es-szemelyesen-orban-2394655

A Fidesz legismertebb vezetői közül kik is kaptak pénzt a gonosz Soros Györgytől a rendszerváltás hajnalán.
http://magyarnarancs.hu/belpol/ennyit-kapott-sorostol-orban-es-a-fidesz-mikor-igazan-kellett-103546

Népszavazás – Maximálnák az állami vállalatok vezetőinek fizetését
http://hvg.hu/itthon/20170731_Ot_part_beallt_Vago_Gabor_nepszavazasa_moge
http://propeller.hu/itthon/3294156-elindulhat-alairasgyujtes-szenteste-munkaszuneti-nappa-valasarol

A magyarok fele nem tud egy hetet sem nyaralni
http://index.hu/chart/2017/07/31/a_magyarok_felenek_nincs_eleg_penze_egy_egyhetes_nyaralasra/#

Hatvanmilliárd forintot ad Magyarország egy szlovéniai kikötő bővítéséhez.
http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/szloven_kikoto_bovitesere_ad_penzt_a_magyar_kormany.633389.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

Több száz háziorvos hiányzik
http://hvg.hu/itthon/20170529_Kiderult_hany_haziorvos_hianyzik_az_orszagbol

vissza a tetejére