NYAPP – Nyomtass te is!-mobilapplikáció

Felhasználói leírás

Az alkalmazás a Nyomtass te is! mozgalom terjesztőinek a munkáját könnyíti meg.  A Nyomtass te is! mobilalkalmazás elérhető a Google Play Áruházban és app iOS-en is. (A tesztverziót, ha van, le kell törölni előbb).  
       

 Az alkalmazás futtatásához folyamatos internetkapcsolat szükséges. Ha ez nem áll rendelkezésre, javasoljuk az OSMAnd alkalmazást, amely mind Androidon, mindiOS.en logolja, hogy merre jártál.

Az alkalmazásban látható térkép mutatja a terjesztők útvonalát. Így azonos faluban terjesztőink láthatják egymást. Használata pofon egyszerű: letöltés és regisztráció után a START gombbal indul, és STOP gombbal zárul az útvonal kijelzése. A bejárt útvonal a terjesztés végén lementhető, másokkal meg is osztható.

Ez a dokumentum részletesen is leírja az alkalmazás használatát, ha valaki ennél több funkciót is használna.

Letöltés

Az applikáció hagyományos módon, Android esetén a Google Play Store-ból, iPhone  esetén az Apple Store-ból tölthető le, neve Nyomtass te is!.

Regisztráció

Ha még nem regisztráltál akkor az alkalmazás elindítása után a “Regisztráció” gombra kell  kattintani és kitölteni a beviteli mezőket. Az összes mezőt kötelező kitölteni, valamint el kell  fogadni a szolgáltatási feltételeket. Sikeres regisztráció után be tudsz lépni az alkalmazásba.

Miután regisztráltál, a megyei koordinátor felveszi veled a kapcsolatot, ezért kérjük, hogy  valós adatokat adj meg. Addig, amig a koordinátor nem hagyja jóvá a regisztrációdat,  addig terjeszteni is és adatot rögzíteni is tudsz, tehát végezheted a munkádat, de az általad  készített adatok csak számodra és a csapattársaid számára lesznek láthatóak, nem  kerülnek be a Nyomtass te is! rendszer adatbázisába.

Bejelentkezés

Amikor elindul a mobil app, akkor be kell jelentkezned az alkalmazásba. Ha korábban már  regisztráltál, akkor itt be tudod írni az email címedet és a jelszavadat.

Elfelejtett jelszó

Abban az esetben, ha nem emlékszel a jelszavadra, akkor kattints az “Elfelejtettem a  jelszavam” gombra az oldal alján. Be kell írni az email címedet majd koppintani a gombra.

Ha valóban regisztráltál már korábban, akkor a megadott email címre fog érkezni egy levél a  további utasításokkal.

Az alkalmazás szolgáltatásai

 • Automatikus szórási regisztráció

A lapterjesztési útvonal elején rá kell kattintani a mobiltelefon képernyőjén a START  gombra, az út végén a STOP gombra, és az alkalmazás közli a Nyomtass te is!  informatikai rendszerével, hogy melyik településen, mikor és ki által történt a szórás. Egyedül a kiadvány címét kell egy legördülő menüből kiválasztani, és a  példányszámot kell a képernyőn megjelenő „Darabszám” mezőbe beírni.

 • Térképes megjelenítés

A mobiltelefon kijelzőjén megjelenik a szórási hely térképe, és színes vonal jelzi a  terjesztő által megtett utat.

 • Megszakítás/Folytatás gomb

Az „üresjárati szakaszok”, ahol az aktivista nem szórja a lapot (pl. bemegy egy  boltba, presszóba, vagy átmegy egy másik terjesztendő utcába stb.) a  Megszakítás/Folytatás gombbal az útvonalból kikapcsolhatók.

 • Fontos helyek és címek jelzése

A terjesztő adott helyeken megállva közölni tudja a rendszerrel, hogy hol van  harapós kutya, hol kérik a szórás mellőzését, és bármilyen egyéb információ  bevitelét lehetővé teszi. Az így bevitt adatok a térképen megjeleníthetőek, és később  mások által is felhasználhatók lesznek.

 • Rövid történet írása

Amennyiben terjesztés közben valamilyen érdekes esemény, vagy kedves történet  fordult elő, itt megírhatod nekünk. A „sztorid” automatikusan csatolódik az  útvonaladhoz, és feltöltésre kerül a központi rendszerbe.

 • Fénykép csatolása

Az útvonalhoz, illetve a megállási pontokhoz fénykép és megjegyzés csatolható.

 • Ütközések, kettőd terjesztések jelzése

Az alkalmazás képernyőjén látható, ha az adott területen az adott kiadványt már  valaki más terjesztette.

 • Csoportos terjesztés

Csoportos terjesztés esetén a képernyőn látható, hogy a településen merre  terjesztenek a társak, merre járnak a csoport tagjai.

 • Központi kiértékelés

A mobiltelefonok adatai a Nyomtass te is! központjába szabványos GPX adatokkal  érkeznek, így az útvonalak kiértékelhetők, optimalizálhatók, megjeleníthetők. A

beérkező megjegyzések, figyelmeztetések, fényképek a további terjesztési és  marketing munka során felhasználhatók.

 • Adatbiztonság és privacy
 • A mobil készülékek az adatokat a terjesztés befejeztéig csak a terjesztői csoporton belül osztják meg.
 • A csoportba csak az léphet be, akivel a csoportvezető a csoport jelszavát megosztja (share).
 • A mobiltelefon helyének láthatóságát a terjesztés ideje alatt a terjesztő a Beállítások menüpontban ki- és bekapcsolhatja. Kikapcsolt esetben a  helyzetét még a csoporttagok sem látják.
 • A terjesztő csak akkor továbbíthatja a rendszerbe az adatait, ha a központi Nyomtass Aktivista Portálon (NAP) előzetesen regisztrált.

Kezelési útmutató

Az applikáció kezelésére két személy jogosult: A Terjesztő és a Koordinátor. A Terjesztő a  mobiltelefonján, a Koordinátor a Nyomtass Aktivista Portálon tudja a terjesztési adatokat  kezelni.

Főoldal

Sikeres bejelentkezést követően eljutunk a főoldalra. Az oldal közepén látjuk a térképet.

Az app engedélyt fog kérni, hogy csatlakozzon az internethez és hogy lássa a jelenlegi  műholdas (GPS) koordinátáid. Ezeket engedélyezned kell ahhoz, hogy az alkalmazás  működni tudjon.

A térképen látni fogjuk saját magunkat (illetve egy képecskét, melyet más, nekünk tetsző  képre cserélhetünk a későbbiekben).

Az oldal alján van három gomb:

 • Lapszám
 • Kézi Bejegyzés
 • Fotó

 

A kiadvány címének megadása

Mielőtt elkezdenél terjeszteni, ki kell választanod, hogy melyik számot terjeszted (országos kiadvány, helyi változat, alkalmi különszám stb.), és hány darabot fogsz szórni belőle. Az  app automatikusan kiválasztja számodra a legfrissebb aktuális kiadványt, de ezt  megváltoztathatod.

Kattints a Lapszám gombra és válaszd ki melyik lapszámot terjeszted. 

Kiadvány letöltése a mobiltelefonra

A listában látni fogsz egy Letöltés gombot is, amivel letöltheted a PDF fájlt. Láthatod és  elolvashatod, hogy mi az, amit terjeszteni fogsz.

A terjesztett darabszám megadása

Kattinthatsz az oldalon a “szöveg buborék” gombra is. Itt megadhatod, pontosan hány  darabot terjesztettél, mennyit helyeztél el postaládákba. Vagy terjesztési pontokon  (boltokban, irodákban, presszókban stb.).

Kézi bejegyzés

Előfordulhat, hogy szeretnél a térképen készíteni egy bejegyzést, mely mások számára  hasznos lesz. Ilyen pl:

 • harapós kutya
 • a tulajdonos nem kér több lapot
 • a tulajdonos megkért, hogy rendszeresen hozzuk neki a lapot
 • a postaláda helye nem látható
 • nincs postaláda
 • stb.

Koppintani kell a Kézi Bejegyzés gombra majd megjelenik egy új ablak. Itt kitöltöd a  mezőket, kiválasztod a bejegyzés kategóriáját majd koppintasz a “Hozzáadás” gombra.

Ha szeretnéd, hogy a bejegyzésed automatikusan törlődjön egy dátum után, akkor válassz  ki egy Lejárati dátumot is. Ilyen eset lehet például, ha a tulajdonos szabadságra meg pl. két  hétig.

Fénykép készítése és feltöltése

Készíthetsz fényképet a telefonoddal az adott helyszínen. A képet a NAP rendszerbe fel is  tudod tölteni. Miután feltöltötted a képet, egyéb visszajelzést már nem fogsz kapni (a fotó  nem fog megjelenni a térképeden).

A térkép kezelése

A térképen láthatod saját magadat, a csapattagokat és a már megtett útvonalakat. A térkép felső bal sarkában láthatod a jelenleg terjesztett kiadvány nevét.

A felső jobb sarokban látsz egy értesítést, egy kerek ikont, mely zöld színnel jelzi, hogy a  GPS koordinátád látható a csapatod tagjainak a számára. Ha szeretnéd, ezt kikapcsolhatod  a Beállítások menüpontban. Ilyenkor a zöld köröcske szürkévé válik és senki nem fogja látni  merre jársz.

Az alsó bal sarokban található gombra koppintva a térkép rád fókuszál, te leszel a térkép  középpontjában. Ez akkor hasznos, ha “kisétálasz” a térképről.

Az alsó jobb sarokban található a “Start” gomb.

START

Amikor elkezded terjeszteni a lapokat akkor koppints a Start gombra. Ezután zárd be  nyugodtan a telefonodat, esetleg akaszd a nyakadba vagy tedd a zsebedbe és kezdj el  gyalogolni. Ahogyan mozogsz, az app követni fog a térképen és rajzolni fogja az útvonalat.

Pihenő / kitérő jelzése

Ha szeretnél pihenőt tenni, de még nem fejezted be a terjesztést, akkor koppints a Pihenő gombra. Az app nem fog követni, így megteheted, hogy pl. elsétálsz egy boltba vagy  máshova, aminek nincs köze a lap terjesztéséhez.

Miután befejezted a pihenőt, koppints ismét a Start gombra és folytasd az utadat.

STOP

A Stop gombot akkor nyomjuk le, amikor vége lett a jelenlegi terjesztési szakasznak. Miután  a gombra koppintunk, egy ablak jelenik meg, ahol megadhatunk pár adatot, pl. röviden  leírhatjuk élményünket vagy pontosíthatjuk a címet amerre jártunk (ez segít a Nyomtass Te  Is koordinátorainak).

Koppintsunk az OK gombra és a szakaszt lezártnak tekinthetjük. A későbbiekben ismét  megnézheted merre jártál a “Történet” oldalon.

A térkép jelzései

A térképen látjuk:

 • saját magunkat
 • a csapattagokat
 • az általunk készített útvonalat (piros szín)
 • a csapattagjaink útvonalait (zöld szín)
 • a befejezett útvonalakat (kék szín)
 • a bejegyzéseket

Mi a különbség a különböző útvonalak között?

 1. Az általunk készített útvonalat egyértelműen csak mi láthatjuk, valamint a csapattagok. Addig amig nem nyomjuk le a Stop gombot, addig csak mi és a csapattagok tudjuk látni. Miután lenyomtad a Stop gombot, az útvonal felkerül a  központi portálra.
 2. Amennyiben a megyei koordinátor még nem hagyta jóvá a regisztrációdat akkor csak Te és a csapattagok fogjátok látni a megtett útvonalakat, az adatok ne kerülnek be a központi rendszerbe.
 3. Bármelyik pillanatban láthatod Te is a csapattagok útvonalait, még akkor is, ha azok még nem lettek befejezve. Erre azért van szükség, hogy ne menjetek végig

véletlenül és terjesszetek kétszer ugyanazon a szakaszon, vagy ne kerüljétek el  egymás a terjesztés végén.

A főmenü oldal

Az oldal bal felső sarkában találjuk a főmenüt:

 • Csapatom – csapat létrehozása vagy csatlakozás a csapathoz
 • Profilom – saját profilod beállítása, képecske (Avatar) kiválasztása
 • Történet – korábban megtett útvonalak
 • Beállítások – app technikai beállítások
 • Segítség
 • Támogass Minket

Csapatom menüpont

A Nyomtass Te Is-t terjesztheted magad is de sokkal érdekesebb csapatban járni. Hozz létre  csapatot ismerőseid és a magad számára. Terjesztés közben látni fogjátok egymás helyét a  térképen.

A jobb felső sarokban találhatod az “Új Létrehozása” gombot, arra koppints, ha te vagy a  csapatvezető, és adj meg egy egyedi nevet a csapatod számára.

Ezek után koppints a “Megosztás” gombra. Egy 6-7 betűből álló jelszó fog generálódni,  mellyel meghívhatod ismerőseidet. Küldd el ezt a jelszót a már megszokott megosztási  csatornák valamelyikén (emailben, Messengerben, sms-ben stb.).

Az ismerőseidnek a csatlakozáshoz:

 1. Regisztrálniuk kell
 2. A fő menüben a Csapatom oldalra kell koppintaniuk
 3. Az oldal alján található “Csatlakozás” mezőbe be kell írniuk az általad küldött jelszót. A meghívó automatikusan törlődni fog pár napon belül.

Egyszerre több csapatban is lehetsz. 

Ha szeretnél kilépni a csapatból akkor kattints a “kuka” gombra a csapatnál.

Profilom menüpont

A profil oldalon változtatni tudod a teljes nevedet, a telefonszámodat, a képecskédet stb.

Az oldal legalján találhatod a jelszóhoz szükséges mezőket. Ha szeretnéd megváltoztatni a  jelszavadat, akkor írd be kétszer a jelszót, majd koppints az “Elmentés” gombra. Ezek után  ki leszel jelentve az alkalmazásból. Az alkalmazás további használatához ismét be kell  lépned, de már az új jelszóval.

A Profil oldal legalján találod a “Kijelentkezés” gombot. Abban az esetben, ha egy telefont  többen használtok, itt tudsz kijelentkezni és más bejelentkezhet a saját felhasználói email  címével.

Történet menüpont

Az általad megtett utak listáját láthatod a telefonod képernyőjén.

Beállítások menüpont

Ezen az oldalon tudod beállítani 

 • az alkalmazás nyelvét,
 • a GPS koordinátáid és jelzéseid frissítésének gyakoriságát,
 • a térkép nagyításának mértékét
 • a pozíciód láthatóságának megosztását a csapatod tagjaival

 

 

Segítség menüpont

Itt található 

 • az online Felhasználói útmutató és
 • a GYIK, azaz a gyakran ismételt kérdések

weboldala.

Anyagi támogatás menüpont

A menüpont kiválasztásával a Nyomtass te is! mozgalom weboldalán lehet anyagilag  támogatni a mozgalmat.

Koordinátori kezelési útmutató

A koordinátorok a terjesztői alkalmazásokkal a Nyomtass Aktivista Portál (NAP)  segítségével tartanak kapcsolatot. A NAP mobilalkalmazást érintő szolgáltatásai a  következők:

 • terjesztők regisztrációja
 • applikáció használati engedély megadása
 • applikáció használati engedély felfüggesztése/visszavonása
 • az aktuálisan terjeszthető kiadványok listájának karbantartása
 • a terjesztési adatok és útvonalak listázása
 • a terjesztési adatok karbantartása
 • a terjesztési útvonalak karbantartása
 • a terjesztéssel kapcsolatos leírások és fotók karbantartása, felhasználása • a terjesztési adatok exportálása számolótáblába statisztikai célból • a terjesztési adatok központi térképes megjelenítése (előkészületben)

A NAP nem csak asztali számítógépen, hanem mobil telefonon és tableten is használható.

A NAP koordinátori kezelésének részletezése a Nyomtass Aktivista Portál felhasználói  leírásában található.

—- VÉGE ———

Az alkalmazás szolgáltatásai:

 • Automatikus szórási regisztráció
  A lapterjesztési útvonal elején rá kell kattintani a mobiltelefon képernyőjén a START gombra, az út végén a STOP gombra, és az alkalmazás közli a Nyomtass te is! informatikai rendszerével, hogy melyik településen, mikor és ki osztotta az újságot. Egyedül a kiadvány címét kell egy legördülő menüből kiválasztani, és a példányszámot beírni a képernyőn megjelenő „darabszám” mezőbe.
 • Térképes megjelenítés
  A mobiltelefon kijelzőjén megjelenik a szórási hely térképe, és színes vonal jelzi a terjesztő által megtett utat.
 • Megszakítás/Folytatás gomb
  Az „üresjárati szakaszok”, ahol az aktivista nem szórja a lapot (pl. bemegy egy boltba vagy átmegy egy másik terjesztendő utcába stb.) a Megszakítás/Folytatás gombbal az útvonalból kikapcsolhatók.
 • Fontos helyek és címek jelzése
  A terjesztő adott helyen megállva közölni tudja a rendszerrel, hogy hol van harapós kutya, hol kérik a szórás mellőzését, és bármilyen egyéb információ bevihető. Az így bevitt adatok a térképen megjeleníthetők, és később mások által is felhasználhatók.
 • Rövid történet írása
  Amennyiben terjesztés közben valamilyen érdekes esemény, vagy kedves történet fordult elő, itt megírhatod nekünk. A „sztorid” automatikusan csatolódik az útvonaladhoz, és bekerül a központi rendszerbe.
 • Fénykép csatolása
  Az útvonalhoz, illetve a megállási pontokhoz fénykép és megjegyzés is csatolható.
 • Ütközések, kettős terjesztések jelzése
  Az alkalmazás képernyőjén látható, ha az adott területen az adott kiadványt már valaki más terjesztette.
 • Csoportos terjesztés
  Csoportos terjesztés esetén a képernyőn látható, hogy a településen merre terjesztenek a társak, merre járnak a csoport tagjai.
 • Központi kiértékelés
  A mobiltelefonok adatai a Nyomtass te is! központjába szabványos GPX adatokkal érkeznek, így az útvonalak kiértékelhetők, optimalizálhatók, megjeleníthetők. A beérkező megjegyzések, figyelmeztetések, fényképek a további terjesztési és marketing munka során felhasználhatók.
 • Adatbiztonság és privacy
  • A mobilkészülékek az adatokat a terjesztés befejeztéig csak a terjesztői csoporton belül osztják meg.
  • A csoportba csak az léphet be, akivel a csoportvezető a csoport jelszavát megosztja (share).
  • A mobiltelefon helyének láthatóságát a terjesztés ideje alatt a terjesztő a Beállítások menüpontban ki- és bekapcsolhatja. Kikapcsolt esetben a helyzetét még a csoporttagok sem látják.
  • A terjesztő csak akkor továbbíthatja a rendszerbe az adatait, ha a központi Nyomtass te is! Aktivista Portálon (NAP) előzetesen regisztrált, és a megyei koordinátora az engedélyt a csatlakozásra megadta.

Kezelési útmutató

Az applikáció kezelésére két személy jogosult: A terjesztő és a koordinátor. A terjesztő a mobiltelefonján, a koordinátor a Nyomtass Aktivista Portálon tudja a terjesztési adatokat kezelni.

Terjesztői kezelési útmutató

Az alkalmazás letöltése

Az applikáció hagyományos módon, Android esetén a Google Play Store-ból tölthető le, iPhone esetén rövidesen (várhatóan február közepén) megjelenik az Apple Store-ban, a neve: Nyomtass te is!

Regisztráció

Ha még nem regisztráltál, akkor az alkalmazás elindítása után a “Regisztráció” gombra kell kattintani és kitölteni a beviteli mezőket. Az összes mezőt kötelező kitölteni, valamint el kell fogadni a szolgáltatási feltételeket. Sikeres regisztráció után be tudsz lépni az alkalmazásba.

Miután regisztráltál, a megyei koordinátor felveszi veled a kapcsolatot, ezért kérjük, hogy valós adatokat adj meg. Addig is, amíg a koordinátor nem hagyja jóvá a regisztrációdat, terjeszteni és adatot rögzíteni is tudsz, tehát végezheted a munkádat, de az általad készített adatok csak számodra és a csapattársaid számára lesznek láthatók, nem kerülnek be a NAP-rendszer adatbázisába.

Bejelentkezés

Amikor elindul a mobilapp, be kell jelentkezned az alkalmazásba. Ha korábban már regisztráltál, akkor itt be tudod írni az e-mail-címedet és a jelszavadat.

Elfelejtett jelszó

Abban az esetben, ha nem emlékszel a jelszavadra, kattints az “Elfelejtettem a jelszavam” gombra az oldal alján. Be kell írni az e-mail-címedet, majd koppintani a gombra.

Ha valóban regisztráltál már korábban, akkor a megadott e-mail-címre fog érkezni egy levél a további utasításokkal.

Főoldal

Sikeres bejelentkezést követően eljutunk a főoldalra. Az oldal közepén látjuk a térképet.

Az app engedélyt fog kérni, hogy csatlakozzon az internethez és hogy lássa a jelenlegi műholdas (GPS) koordinátáid. Ezeket engedélyezned kell ahhoz, hogy az alkalmazás működjön.

A térképen látni fogjuk saját magunkat (illetve egy képecskét, melyet más, nekünk tetsző képre cserélhetünk a későbbiekben).

Az oldal alján van három gomb:

 • Lapszám
 • Kézi bejegyzés
 • Fotó

A kiadvány címének megadása

Mielőtt elkezdenél terjeszteni, ki kell választanod, hogy melyik számot terjeszted (országos kiadvány, helyi változat, alkalmi különszám stb.), és hány darabot fogsz szórni belőle. Az app automatikusan kiválasztja számodra a legfrissebb aktuális kiadványt, de ezt megváltoztathatod.

Kattints a Lapszám gombra, és válaszd ki melyik lapszámot terjeszted.

Kiadvány letöltése a mobiltelefonra

A listában látni fogsz egy Letöltés gombot is, amivel letöltheted a PDF-fájlt. Láthatod és elolvashatod, hogy mi az, amit terjeszteni fogsz.

A terjesztett darabszám megadása

Kattinthatsz az oldalon a “szövegbuborék” gombra is. Itt megadhatod, pontosan hány darabot terjesztettél, mennyit helyeztél el postaládákba vagy terjesztési pontokon (boltokban, irodákban, presszókban stb.).

Kézi bejegyzés

Előfordulhat, hogy szeretnél a térképen készíteni egy bejegyzést, amely mások számára hasznos lesz. Ilyen pl:

 • harapós kutya
 • a tulajdonos nem kér több lapot
 • a tulajdonos megkért, hogy rendszeresen hozzuk neki a lapot
 • nincs postaláda

Koppintani kell a Kézi bejegyzés gombra, majd megjelenik egy új ablak. Itt kitöltöd a mezőket, kiválasztod a bejegyzés kategóriáját, majd koppintasz a “Hozzáadás” gombra.

Ha szeretnéd, hogy a bejegyzésed automatikusan törlődjön egy dátum után, akkor válassz ki egy lejárati dátumot is. Ilyen eset lehet például, ha a tulajdonos szabadságra megy pl. két hétre.

Fénykép készítése és feltöltése

Készíthetsz fényképet a telefonoddal az adott helyszínen. A képet a NAP-rendszerbe fel is tudod tölteni. Miután feltöltötted a képet, egyéb visszajelzést már nem fogsz kapni (a fotó nem fog megjelenni a térképeden).

A térkép kezelése

A térképen láthatod saját magadat, a csapattagokat és a már megtett útvonalakat.

A térkép bal felső sarkában láthatod a jelenleg terjesztett kiadvány nevét.

A jobb felső sarokban látsz egy értesítést, egy kerek ikont, mely zöld színnel jelzi, hogy a GPS-koordinátád látható a csapatod tagjainak. Ha szeretnéd, ezt kikapcsolhatod a Beállítások menüpontban. Ilyenkor a zöld köröcske szürkévé válik, és senki nem fogja látni merre jársz.

A bal alsó sarokban található gombra koppintva a térkép rád fókuszál, te leszel a térkép középpontjában. Ez akkor hasznos, ha “lesétálsz” a térképről.

A jobb alsó sarokban található a “Start” gomb.

Start

Amikor elkezded terjeszteni a lapokat, akkor koppints a Start gombra. Ezután zárd be nyugodtan a telefonodat, tedd a táskádba vagy a zsebedbe, és kezdj el gyalogolni. Ahogyan mozogsz, az app követni fog a térképen és rajzolni fogja, hogy merre jársz.

Pihenő /kitérő jelzése

Ha szeretnél rövid pihenőt tenni, de még nem fejezted be a terjesztést, akkor koppints a Pihenő gombra. Az app nem fog követni, így megteheted, hogy pl. elsétálsz egy boltba vagy máshova, aminek nincs köze a lap terjesztéséhez.

Miután befejezted a pihenőt, koppints ismét a Start gombra és folytasd az utadat.

Stop

A Stop gombot akkor nyomjuk le, amikor vége a terjesztési szakasznak. Miután a gombra koppintunk, egy ablak jelenik meg, ahol megadhatunk pár adatot, pl. röviden leírhatjuk élményünket vagy pontosíthatjuk a címet, amerre jártunk (ez segít a Nyomtass te is! koordinátorainak).

Koppintsunk az OK gombra és a szakaszt lezártnak tekinthetjük. A későbbiekben ismét megnézheted merre jártál a “Történet” oldalon.

A térkép jelzései

A térképen látjuk:

 • saját magunkat
 • a csapattagokat
 • az általunk bejárt útvonalat (piros szín)
 • a csapattagjaink útvonalait (zöld szín)
 • a befejezett útvonalakat (kék szín)
 • a bejegyzéseket

Mi a különbség a különböző útvonalak között?

 1. Az általunk készített útvonalat egyértelműen csak mi láthatjuk, valamint a csapattagok. Amíg nem nyomjuk le a Stop gombot, addig csak mi és a csapattagok látjuk. Miután lenyomtad a Stop gombot, az útvonal felkerül a központi portálra.
 2. Amennyiben a megyei koordinátor még nem hagyta jóvá a regisztrációdat akkor csak te és a csapattagok fogjátok látni a megtett útvonalakat, az adatok nem kerülnek be a központi rendszerbe.
 3. Bármelyik pillanatban láthatod te is a csapattagok útvonalait, még akkor is, ha azok még nem lettek befejezve. Erre azért van szükség, hogy ne menjetek végig véletlenül és terjesszetek kétszer ugyanazon a szakaszon, vagy ne kerüljétek el egymást a terjesztés végén.

A főmenü oldal

Az oldal bal felső sarkában találjuk a főmenüt:

 • Csapatom – csapat létrehozása vagy csatlakozás a csapathoz
 • Profilom – saját profilod beállítása, képke (Avatar) kiválasztása
 • Történet – korábban megtett útvonalak
 • Beállítások – az app technikai beállításai
 • Segítség
 • Támogass minket!

Csapatom menüpont

A Nyomtass te is!-t terjesztheted magad is, de sokkal érdekesebb csapatban járni. Hozz létre csapatot ismerőseid és a magad számára. Terjesztés közben látni fogjátok egymás helyét a térképen.

A jobb felső sarokban találhatod az “Új létrehozása” gombot, arra koppints, ha te vagy a csapatvezető, és adj meg egy egyedi nevet a csapatod számára.

Ezek után koppints a “Megosztás” gombra. Egy 6-7 betűből álló jelszó fog generálódni, mellyel meghívhatod ismerőseidet. Küldd el ezt a jelszót a már megszokott megosztási csatornák valamelyikén (e-mailben, Messengeren, sms-ben stb.).

Az ismerőseidnek a csatlakozáshoz:

 1. Regisztrálniuk kell
 2. A fő menüben a Csapatom oldalra kell koppintaniuk
 3. Az oldal alján található “Csatlakozás” mezőbe be kell írniuk az általad küldött jelszót.

A meghívó automatikusan törlődni fog pár napon belül.

Egyszerre több csapatban is lehetsz.

Ha szeretnél kilépni a csapatból akkor kattints a “kuka” gombra a csapatnál.

Profilom menüpont

A profil oldalon változtatni tudod a teljes nevedet, a telefonszámodat, a képedet stb.

Az oldal legalján találhatod a jelszóhoz szükséges mezőket. Ha szeretnéd megváltoztatni a jelszavadat, akkor írd be kétszer a jelszót, majd koppints az “Elmentés” gombra. Ezek után ki leszel jelentve az alkalmazásból. Az alkalmazás további használatához ismét be kell lépned, de már az új jelszóval.

A Profil oldal legalján találod a “Kijelentkezés” gombot. Abban az esetben, ha egy telefont többen használtok, itt tudsz kijelentkezni és más bejelentkezhet a saját felhasználói e-mail-címével.

Történet menüpont

Az általad megtett utak listáját láthatod a telefonod képernyőjén.

Beállítások menüpont

Ezen az oldalon tudod beállítani

 • az alkalmazás nyelvét,
 • a GPS-koordinátáid és jelzéseid frissítésének gyakoriságát,
 • a térkép nagyításának mértékét
 • a pozíciód láthatóságának megosztását a csapatod tagjaival

Segítség menüpont

Itt található:

 • az online Felhasználói útmutató és
 • a GYIK, azaz a gyakran ismételt kérdések

weboldala.

Anyagi támogatás menüpont

A menüpont kiválasztásával a Nyomtass te is! mozgalom weboldalán lehet anyagilag támogatni a mozgalmat.

Koordinátori kezelési útmutató

A koordinátorok a terjesztői alkalmazásokkal a Nyomtass Aktivista Portál (NAP) segítségével tartanak kapcsolatot. A NAP mobilalkalmazást érintő szolgáltatásai a következők:

 • terjesztők regisztrációja
 • applikáció használati engedély megadása
 • applikáció használati engedély felfüggesztése/visszavonása
 • az aktuálisan terjeszthető kiadványok listájának karbantartása
 • a terjesztési adatok és útvonalak listázása
 • a terjesztési adatok karbantartása
 • a terjesztési útvonalak karbantartása
 • a terjesztéssel kapcsolatos leírások és fotók karbantartása, felhasználása
 • a terjesztési adatok exportálása számolótáblába statisztikai célból
 • a terjesztési adatok központi térképes megjelenítése (előkészületben)

A NAP nem csak asztali számítógépen, hanem mobiltelefonon és tableten is használható.

A NAP koordinátori kezelésének részletezése a Nyomtass Aktivista Portál felhasználói leírásában található.